Η ΑΜΦΙΠΡΟΣΩΠΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Η ΑΜΦΙΠΡΟΣΩΠΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
 

Ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν ότι στο Μητροπολιτικό μας Ναό στη Νάξο φυλάσσεται μία από τις ελάχιστες σε όλο τον κόσμο αμφιπρόσωπη εικόνα του ενδέκατου αιώνα.

Από τη μία πλευρά απεικονίζεται ολόσωμη η Θεοτόκος και από την άλλη ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής.
Ενώ όλο το χρόνο παρουσιάζεται η πλευρά με τη Θεοτόκο, δύο φορές το χρόνο στις 24 Ιουνίου εορτή της Γεννήσεως του Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννη και στις 29 Αυγούστου, όπως χθες 29 Αυγούστου, εορτή του Μαρτυρίου του (Αποτομή της τιμίας Κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου).

Όσοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη σημερινή Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος και συλλειτούργησε μαζί του ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Μανώλης Ρεμούνδος και ο εφημέριος π. Γεώργιος Παλαμάρης, θαύμασαν το γεγονός και έμειναν κατάπληκτοι από αυτή την διπλή ομορφιά της ιστορικής αυτής εικόνας.

[module-482]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου