Η έκκληση του Πάπα προς την Παναγία: ελευθέρωσέ μας από αυτόν τον σκληρό και παράλογο πόλεμο


Ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε εχθές στην Ακολουθία Μετανοίας, στο τέλος της οποίας απήγγειλε την προσευχή της Αφιέρωσης στην Αμίαντη Καρδιά της Θεοτόκου της ανθρωπότητας και ειδικότερα των λαών της Ρωσίας και της Ουκρανίας: «Δεν είναι μια μαγική συνταγή, αλλά η πνευματική πράξη των παιδιών που καταφεύγουν στη Μητέρα» είπε ο Ποντίφικας στους εκατοντάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Να σημειωθεί ότι ο Φραγκίσκος την προηγούμενη Κυριακή ζήτησε στις τοπικές Εκκλησίες να ενώσουν τις ικεσίες τους και να συμμετέχουν με την προσευχή τους σε αυτή την Αφιέρωση: «Αυτή η Πράξη Αφιέρωσης προορίζεται να είναι μια χειρονομία της παγκόσμιας Εκκλησίας, η οποία σε αυτή τη δραματική στιγμή υψώνει στο Θεό, μέσω της Μητέρας του και της δικής μας, την κραυγή του πόνου όλων εκείνων που υποφέρουν και εκλιπαρούν να σταματήσει η βία και να αναθέσουμε το μέλλον της ανθρώπινης οικογένειάς μας στη Βασίλισσα της Ειρήνης. Σας ζητώ να συμμετάσχετε σε αυτή την πράξη καλώντας τους ιερείς, τους μοναχούς και τους πιστούς να συγκεντρωθούν στους ναούς και τους τόπους προσευχής στις 25 Μαρτίου, έτσι ώστε ο Άγιος Λαός του Θεού να υψώσει μια ειλικρινή και κοινοτική έκκληση προς τη Μαρία, τη Μητέρα μας. Σας στέλνω το κείμενο της προσευχής της Αφιέρωσης, ώστε όλοι μας να την απαγγείλουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε αδελφική ενότητα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ μέσω επιστολής προς τους Εφημερίους προέτρεψε τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας να λάβουν μέρος σε αυτή την αλυσίδα προσευχής. Γράφει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος: «Σας καλώ, λοιπόν, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, να αφιερώσουμε την ανθρωπότητα στην Παναγία με αυτή την προσευχή, χρησιμοποιώντας την κατά την κρίση σας είτε στην αρχή της θείας Λειτουργίας, είτε στο τέλος ή στη θέση των Δεήσεων των Πιστών.

Μακάρι η Παναγία Μητέρα μας να ακούσει την προσευχή μας και να μεσιτεύσει στον Υιό της, τον Άρχοντα της Ειρήνης Ιησού Χριστό, να φωτίσει τις καρδιές των ανθρώπων για να επικρατήσει η δική του Ειρήνη».

(φωτογραφία: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου