ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!

Αυτό προτρέπει το ποίμνιό του ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης Καρδινάλιος TIMOTHY M. DOLAN.
Με ένα λιτό κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής ο Ποιμενάρχης της Αμερικάνικης μεγαλούπολης, με τον άμεσο και αυθόρμητο τρόπο που τον χαρακτηρίζει, απευθύνεται στο λαό του προσκαλώντας τους πιστούς να επιστρέψουν στους Ναούς και, ακολουθώντας φυσικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να συμμετάσχουν στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.
Ακολουθεί το κείμενο του Καρδιναλίου:
«Ο Θεός μας είπε, «Ενθυμήσου να αγιάζεις την Ημέρα του Κυρίου!»
Για δύο χιλιετίες, εμείς οι Καθολικοί πιστεύουμε ότι αγιάζουμε την Ημέρα του Κυρίου μέσω της Κυριακάτικης Λειτουργίας!
Ναι, τον τελευταίο χρόνο, καταφέραμε με σύνεση να αποφασίσουμε ότι η επείγουσα υγειονομική κρίση μπορεί να μας επιτρέψει να απαλλαγούμε από αυτήν την υποχρέωση που δόθηκε από τον Θεό. Οι ηλικιωμένοι μας, ή τα άτομα με ιδιαίτερες καταστάσεις που τους αποδυναμώνουν, μπορούν να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους, όπως συνέβαινε πάντα. Αλλά για την πλειονότητα – πηγαίνουμε στα εστιατόρια; Στα παιχνίδια ποδοσφαίρου και μικρών πρωταθλημάτων των παιδιών; Στο κατάστημα; Στα κέντρα αισθητικής; Σε συγκεντρώσεις με οικογένεια και φίλους;

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στη Λειτουργία.
Ένας από τους εκλεκτούς Ιερείς μας μου παρουσίασε αυτό το περιστατικό.
Σταμάτησε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του για ψώνια. Εκεί συνέχισε να συναντά τους ενορίτες που τον χαιρέτησαν και του είπαν πώς έχασαν τη Λειτουργία της Κυριακής και πως ήθελαν να επιστρέψουν. Τελικά, εξοργισμένος, απάντησε: «Εδώ βρίσκεστε σε ένα γεμάτο κατάστημα, περνώντας το χρόνο σας, σε επαφή με αντικείμενα που αγγίζουν εκατοντάδες άνθρωποι. Η Εκκλησία είναι πολύ πιο ασφαλής! Επιστρέψτε για να πάρετε φαγητό για την ψυχή σας!»
Πριν από ένα χρόνο, εμείς, οι ποιμένες σας, σας συμβουλέψαμε να μην έλθετε στην Εκκλησία. Δεν είχαμε επιλογές καθώς οι σοφές οδηγίες για την υγεία απαιτούσαν να κλείσουμε τα κτίρια της Ναών μας. Υπενθυμίσαμε στους ανθρώπους μας ότι η προστασία της υγείας μας, και εκείνης των άλλων, εν μέσω μιας διεθνούς πανδημίας ήταν ένας πολύ καλός ηθικός λόγος να μην παρευρεθούν στη Λειτουργία. Οι Ενορίες μας απάντησαν με live – stream Λειτουργίες, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι όσο κι αν εκτιμούνται πολύ, δεν είναι το ίδιο με το «να βρίσκεστε εκεί».
Το καλοκαίρι, αυτές οι προφυλάξεις υγείας μειώθηκαν λίγο και μπορέσαμε να ανοίξουμε ξανά και να προσκαλέσουμε έναν περιορισμένο αριθμό. Οι Ενορίες μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με σχολαστικό καθαρισμό, απολύμανση, εξαερισμό, αποστάσεις και περιορισμούς – μάσκες, μη χρήση Αγιασμού ή ασπασμού ειρήνης, Θεία Κοινωνία χωρίς επαφή ή από το δισκοπότηρο – και σταδιακά αρχίσατε να επιστρέφετε.

Ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στη Θεία Λειτουργία!
Την προηγούμενη Κυριακή γιορτάσαμε την μεγαλύτερη Ιερή μας ημέρα – το Πάσχα! Χριστός Ανέστη εκ νεκρών! Εκείνη τη νύχτα, το Ευαγγέλιο μας λέει, τέλεσε την Ευχαριστία με τους δύο μαθητές που είχε συναντήσει στο δρόμο προς την Εμμαούς. Έκανε εκείνο το βράδυ αυτό που είχε κάνει την προηγούμενη Πέμπτη στο Μυστικό Δείπνο του. Και, «Τον αναγνώρισαν στον τεμαχισμό του άρτου!»
Αναγνωρίζουμε τον Ιησού στη Θεία Λειτουργία και στην Αγία Κοινωνία. Μπαίνουμε ξανά στο αιώνιο, άπειρο μυστήριο του θανάτου Του μέσω του σταυρού και της αναστάσεώς από τους νεκρούς. Κάθε Κυριακάτικη Λειτουργία είναι μια ανανέωση του Τελευταίου Δείπνου, της Μεγάλης Παρασκευής και του Πάσχα.

Ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στη Θεία Λειτουργία!
Φορέστε μάσκες, ναι!
Δοκιμάστε, στοιχηματίστε!
Πλύνετε τα χέρια σας, παρακαλώ!
Εμβολιαστείτε το συντομότερο δυνατόν, φυσικά!
Βέβαια, συνεχίστε να κρατάτε απόσταση!
Μην πάτε εάν είστε άρρωστοι, ηλικιωμένοι ή η υγεία σας είναι ασταθής, προφανώς!
Μην δίνετε τα χέρια!
Να είστε ευγνώμονες, καλά παιδιά να απολυμαίνουν προσεκτικά την Εκκλησία μετά από κάθε Λειτουργία.
Αλλά, για χάρη του Θεού, επιστρέψτε στη Θεία Λειτουργία!
Χρειαζόμαστε φάρμακα!
Χρειαζόμαστε φαγητό για την ψυχή!
Χρειαζόμαστε εμβολιασμό από την αμαρτία, τον Σατανά και τον αιώνιο θάνατο!
Χρειαζόμαστε άσυλο σαν κοπάδι προβάτων κάτω από τον Χριστό τον Καλό μας Ποιμένα.
Όλα αυτά τα αποκτούμε με τη Λειτουργία!
Πώς μπορούμε να μείνουμε μακριά;
Πασχαλινές ευλογίες!
Τα λέμε στη Θεία Λειτουργία!»

(πηγή: archny.org)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου