«Ευχαριστώ για την αποστολή, η Εκκλησία έκοψε νήματα ιστορικών τερματισμών»

 «Ευχαριστώ για την αποστολή, η Εκκλησία έκοψε νήματα ιστορικών τερματισμών» 

Είναι ευχές γεμάτες στοργή και θαυμασμό αυτές που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας,  Εξοχότατος κ. SergioMattarella  έστειλε στον Πάπα Φραγκίσκο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών ετών στην έδρα του Αποστόλου Πέτρου.

Σε ένα μήνυμα που κυκλοφόρησε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αρχηγός του Κράτους γίνεται η φωνή  του ιταλικού λαού και γράφει: «Σ’ αυτό το έτος ευχαριστώ για την αποστολή σας, κατά την οποία  η Εκκλησία έκοψε νήματα ιστορικών τερματισμών, που είμαι  βέβαιος, ότι  θα τροφοδοτήσουν  νέες ελπίδες ειρήνης και ανάπτυξης,  αποδεχτές και αναμενόμενες από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Ο Κύριος Πρόεδρος υπενθυμίζει ιδιαίτερα μερικά σημεία –κλειδιά,  όπως το ταξίδι του Πάπα στην Κούβα με την ιστορική συνάντηση του με τον Πατριάρχη Κύριλλο, όπως επίσης και την εγκύκλιο «Ευλογημένος νάσαι», που όπως αναφέρει «αντιπροσώπευσαν στιγμές  εξαιρετικής προβολής  για όλη την ανθρωπότητα την ανθρωπότητα , η οποία σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ,  βλέπει σε σας, Αγιότατε την σίγουρη αναφορά  στην προώθηση   και εξασφάλιση  των αξιών της ανθρώπινης  αξιοπρέπειας.

« Η Ιταλία και οι ιταλοί – προσθέτει ο Πρόεδρος – προσβλέπουν στην αποστολή σας  με αισθήματα  ειλικρινούς ευσεβείας  και θαυμασμού για την καρποφόρα και δυναμική ποιμαντική δραστηριότητα σας  και  στο αξιοθαύμαστο έργο  του ποιμένα  της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία βρίσκει μία συγκεκριμένη εκπλήρωση κατά το Ιωβηλαίο έτος της ευσπλαχνίας.

Με αυτά τα αισθήματα, Αγιότατε,  σας απευθύνω εκ νέου τις καλύτερες ευχές  μου  για την έναρξη του τέταρτου έτους της  Ποντιφικής αποστολής σας».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου