Ευχές στα παιδιά των Κατηχητικών Κέντρων

Αγαπητά μου παιδιά,

 

Σήμερα θα τραγουδήσετε τα Κάλαντα. Σήμερα γεννήθηκε για μας ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού, σε μία φάτνη (στο παχνί, στη σκάφη που τρώνε τα ζώα), μέσα σε ένα στάβλο.

Τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε την γέννηση του Χριστού. Είσαι κι εσύ ένα παιδί του Θεού με το βάπτισμα, που γνωρίζεις τον Ιησού, άρα ξέρεις ποιος γιορτάζει.

Αυτές τις γιορτές θα πάρεις πολλά δώρα. Κάθε φορά που θα ανοίγεις ένα, να σκέφτεσαι ότι έχεις αυτά τα δώρα γιατί ο Θεός πρώτος μας έκανε δώρο τον γιο του, τον Ιησού.

Σίγουρα ως παιδιά έχετε ακούσει την φράση «…εάν είσαι καλό παιδί θα σου πάρω ένα δώρο….». Υπάρχει, όμως, ένας Πατέρας που λέει «είτε είσαι καλό παιδί είτε όχι, εγώ σ’ αγαπώ και θα σου δώσω ένα τεράστιο δώρο…» κι αυτό το δώρο λέγεται Ιησούς. Γιατί ο Θεός μας αγαπάει χωρίς όρους. Μας αγαπάει το ίδιο στο φως και στο σκοτάδι, στο λάθος και στο σωστό, στην αμαρτία και στην αρετή μας. Ο Θεός προσφέρει τη χάρη του σε όλους ακόμη και σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει. Ο Θεός σου δίνει τη χάρη του κάθε στιγμή της ζωής σου.

Σήμερα θα τοποθετήσουμε το Βρέφος Ιησού στη φάτνη. Ελπίζω μαζί με τους γονείς σου να συμμετέχετε στην Ακολουθία των Χριστουγέννων και να γιορτάσετε μαζί με τον Ιησού τη γέννησή του!

Καλά Χριστούγεννα! Πολλές ευχές για καλή πρόοδο, υγεία και αγάπη!

 

+ Ιωσήφ

Ο Επίσκοπός σας

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου