Ευχές στα παιδιά των Κατηχητικών Κέντρων

Αγαπητά μου παιδιά,

 

Σήμερα θα τραγουδήσετε τα Κάλαντα. Σήμερα γεννήθηκε για μας ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού, σε μία φάτνη (στο παχνί, στη σκάφη που τρώνε τα ζώα), μέσα σε ένα στάβλο.

Τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε την γέννηση του Χριστού. Είσαι κι εσύ ένα παιδί του Θεού με το βάπτισμα, που γνωρίζεις τον Ιησού, άρα ξέρεις ποιος γιορτάζει.

Αυτές τις γιορτές θα πάρεις πολλά δώρα. Κάθε φορά που θα ανοίγεις ένα, να σκέφτεσαι ότι έχεις αυτά τα δώρα γιατί ο Θεός πρώτος μας έκανε δώρο τον γιο του, τον Ιησού.

Σίγουρα ως παιδιά έχετε ακούσει την φράση «…εάν είσαι καλό παιδί θα σου πάρω ένα δώρο….». Υπάρχει, όμως, ένας Πατέρας που λέει «είτε είσαι καλό παιδί είτε όχι, εγώ σ’ αγαπώ και θα σου δώσω ένα τεράστιο δώρο…» κι αυτό το δώρο λέγεται Ιησούς. Γιατί ο Θεός μας αγαπάει χωρίς όρους. Μας αγαπάει το ίδιο στο φως και στο σκοτάδι, στο λάθος και στο σωστό, στην αμαρτία και στην αρετή μας. Ο Θεός προσφέρει τη χάρη του σε όλους ακόμη και σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει. Ο Θεός σου δίνει τη χάρη του κάθε στιγμή της ζωής σου.

Σήμερα θα τοποθετήσουμε το Βρέφος Ιησού στη φάτνη. Ελπίζω μαζί με τους γονείς σου να συμμετέχετε στην Ακολουθία των Χριστουγέννων και να γιορτάσετε μαζί με τον Ιησού τη γέννησή του!

Καλά Χριστούγεννα! Πολλές ευχές για καλή πρόοδο, υγεία και αγάπη!

 

+ Ιωσήφ

Ο Επίσκοπός σας

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου