Ευχές Αρχιεπισκόπου στους μαθητές και τις μαθήτριες που εξετάζονται στις Πανελλαδικές

Τήνος 01/06/2023

Προς τους μαθητές ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις

Αγαπητά μου παιδιά,

Συμμερίζομαι τον κόπο και την αγωνία σας ενώ δίνετε εξετάσεις για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αναγνωρίζω με σεβασμό την προσπάθεια που έχετε καταβάλει χρόνια τώρα να προετοιμαστείτε γι’ αυτή τη σημαντική στιγμή της εφηβικής σας ζωής. Προσεύχομαι να πετύχετε τους στόχους σας. Εύχομαι να αγγίξετε τα όνειρά σας.

Οι δρόμοι της ζωής ανοίγονται μπροστά σας και η προσπάθεια που καταβάλετε τώρα, είναι το καλύτερο μάθημα για ό,τι θα επακολουθήσει. Να είστε αισιόδοξοι, να είστε ψύχραιμοι και να ξέρετε ότι αυτή είναι μια ωραία αρχή για το υπόλοιπο της ζωής σας. Να γνωρίζετε ότι δεν ανοίγεται μόνο ένας δρόμος μπροστά σας, αλλά πολλοί κι έχετε το δικαίωμα να αλλάξετε δρόμο όποτε το επιθυμήσετε. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρούμε την «κλήση» μας εξαρχής, αλλά κάθε βήμα που κάνουμε μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που έχουμε κληθεί να είμαστε και για το οποίο έχουμε προικισθεί.

Μαζί με την αγωνία των γονέων και των καθηγητών σας, δεχθείτε και τη δική μου, η οποία εύχομαι σύντομα να μετατραπεί σε πανηγυρισμούς.

Καλή επιτυχία! Το Άγιο Πνεύμα να σας χαρίζει καθαρό μυαλό και γαλήνη σε αυτή την ωραία δοκιμασία.

Με την αγάπη του Χριστού,

+Ιωσήφ

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Αποστολικός Τοποτηρητής Επισκοπής Χίου

Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου