ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ
 

Στις 20 Ιανουαρίου τιμήθηκε και στη Νάξο, όπως γίνεται και στη Σύρο, η μνήμη του Αγίου Σεβαστιανού Μάρτυρος στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως Νάξου.
Στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Νάξου π. Μανώλης Ρεμούνδος, ενώ μαζί με τον Εφημέριο συλλειτούργησε ο πατέρας Βαλτέρος.
Το εκκλησάκι πλημμύρισε από θρησκευτική κατάνυξη μέσα από την προσευχή των αρκετών ευλαβών πιστών και από το φως των κεριών που φώτιζαν το στολισμένο με λουλούδια εικόνισμα του Αγίου Σεβαστιανού.
Ο Εφημέριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου. Επισήμανε την απόφαση του Σεβαστιανού να πάει στην πόλη της Ρώμης, σε περίοδο διωγμών των χριστιανών, και το θάρρος του να διατρανώσει την αγάπη, την αφοσίωση και την πίστη του στο Χριστό, γνωρίζοντας ότι για το λόγο αυτό θα θανατώνονταν μέ μαρτυρικό τρόπο.
Επίσης τόνισε ότι στη σημερινή εποχή, παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα θρησκευτικής ελευθερίας, πολλοί χριστιανοί αρνούνται ή ντρέπονται να εφαρμόσουν στη ζωή τους τη διδασκαλία του Χριστού.
Μας κάλεσε, λοιπόν, όλους να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Αγίου Σεβαστιανού και να δίνουμε μαρτυρία της πίστης μας στην καθημερινή μας ζωή.

Στο τέλος της Λειτουργίας οι πιστοί ασπάστηκαν το εικόνισμα του Αγίου και πήραν ευλογία για το σπίτι τους ένα εικονάκι του Αγίου.

Φανή Δάσκου

 [module-348]

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου