ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΓΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΓΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

 

 

Με την παρουσία της Ηγουμένης των εν Ελλάδι Ουρσουλινών Μοναχών, αδ. Αγνής Αλμπέρτη, της Υπεύθυνης Τήνου και φίλων της Μονής, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Π Νικόλαο στο Παρεκκλήσιο των Ουρσουλινών Μοναχών στο Πασακρωτήρι.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τις δύο μεγάλες αρετές της Αγίας Αγνής, της παρθενίας και του μαρτυρίου. Ζήτησε από τους παρόντες να προσεύχονται, ώστε οι δύο μικρές μοναχικές κοινότητες των Ουρσουλινών Αδελφών, που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα, εκείνη του Αμαρουσίου με τις ηλικιωμένες και την Ηγουμένη και εκείνη της Τήνου, με την Αδελφή Θηρεσία, να συνεχίζουν να δίνουν μαρτυρία της αφιερωμένης ζωής τους στο Θεό.

Πρέπει να σημειώσουμε, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ότι όσο πιο μικρές είναι οι τοπικές Εκκλησίες ή οι μοναχικές κοινότητες τόσο πιο μεγάλες είναι οι υποχρεώσεις όσων τις αποτελούν. Αυτό διότι οι μεγάλες Εκκλησιαστικές Επαρχίες έχουν και πολλά άτομα τα οποία ευρίσκονται στην υπηρεσία και η εργασία είναι κατανεμημένη στην κάθε μια και στον κάθε ένα ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρίσματα. Στις μικρές όμως τοπικές Εκκλησίες ή Μοναχικές κοινότητες όλες οι ευθύνες, από τις πιο μικρές και απλές μέχρι τις πιο μεγάλες και περίπλοκες είναι υποχρεωμένοι να τις αντιμετωπίζουν τα λίγα ή τα ελάχιστα πρόσωπα που αποτελούν αυτούς του θεσμούς.

Εύχομαι, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, η μικρή σε ηλικία και μεγάλη σε πίστη Αγία Αγνή να είναι σε όλους μας φωτεινό και καθημερνό παράδειγμα καθαρότητας ψυχής και σώματος.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου