Εννεαήμερο Εορτής Κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου (3)

Ημέρα 3η

“Μεγαλεία έκανε ο Δυνατός σε μένα, και άγιο είναι το όνομά του” (Λκ. 1, 49).

Η Αποστολική Έδρα, κληρονόμος του αξιώματος που ανατέθηκε στον Πρίγκιπα των Αποστόλων να στηρίζει τους αδελφούς στην πίστη (βλ. Λκ. 22, 32), με την εξουσία της έκανε αυτή τη γιορτή ακόμη πιο επίσημη.

Στην πραγματικότητα, η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, από την ιδιαίτερη θέση που κατείχε από την αρχή ανάμεσα στις άλλες γιορτές της Παναγίας, έγινε αργότερα μία από τις πιο επίσημες σε ολόκληρο τον λειτουργικό κύκλο.

Ο Πάπας Άγιος Σέργιος Α΄ απαριθμεί μαζί με τη Γέννηση, τον Ευαγγελισμό, την Κάθαρση και την Κοίμηση της Θεοτόκου. (βλ. Πάπας Πίος 12ος, Munificentissimus Deus, 1 Νοεμβρίου 1950).

Χαίρε Μαρία.

Δόξα Πατρί

Ας προσευχηθούμε.

Κύριε Ιησού Χριστέ, ο οποίος καταδέχθηκες να έχεις για κατοικία σου τα παρθενικά σπλάχνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, χορήγησέ μας, σε ικετεύουμε, να μοιραστούμε, με τη βοήθειά σου, την κληρονομιά σου.
Εσύ ο οποίος ζεις και βασιλεύεις μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΔΜΦ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 12 Ιουνίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 12 Iουνίου 2024     Το Πνεύμα και η Νύμφη. Το Άγιο Πνεύμα καθοδηγεί τον λαό

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου