Εννεαήμερο Εορτής Κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου (4)

4η ημέρα

“Να χαίρεσαι, κόρη της Σιών, να αγαλλιάζεις, Ισραήλ, και να χαίρεσαι με όλη σου την καρδιά, κόρη της Ιερουσαλήμ!” (Σοφ. 3,14)

Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, εξετάζοντας την ανάληψη της Θεοτόκου υπό το πρίσμα των άλλων προνομίων της, αναφωνεί με έντονη ευγλωττία: “Ήταν απαραίτητο εκείνη η οποία κατά τον τοκετό είχε διατηρήσει την παρθενία της αβλαβή, να διατηρήσει επίσης το σώμα της χωρίς καμία φθορά μετά το θάνατο. Ήταν απαραίτητο να κατοικήσει στα θεία σκηνώματα εκείνη, η οποία είχε φέρει στη μήτρα της τον Δημιουργό που έγινε βρέφος. Ήταν απαραίτητο η νύφη του Πατέρα να κατοικεί στο ουράνιο θάλαμο. Ήταν απαραίτητο εκείνη που είχε δει τον Υιό της στο σταυρό, λαμβάνοντας στην καρδιά της τη ρομφαία του πόνου να τον ατενίσει καθισμένο στα δεξιά του Πατέρα. Ήταν απαραίτητο η Μητέρα του Θεού να κατέχει ό,τι ανήκει στον Υιό και να τιμάται από όλα τα πλάσματα ως Μητέρα και δούλη του Θεού” (βλ. Πάπας Πίος 12ος, Munificentissimus Deus, 1 Νοεμβρίου 1950).

Χαιρόμαστε μαζί σου, εκλεκτή Παρθένε, για τις τιμές που οι Άγγελοι απέδωσαν στο σώμα σου, ψάλλοντας ύμνους δοξολογίας και δόξας στην αξιολάτρευτη αυτή κιβωτό, μέσα στην οποία ενσαρκώθηκε ο αιώνιος Λόγος. Βοήθησέ μας να διατηρούμε πάντοτε τους εαυτούς μας καθαρούς  και αγνούς, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη συντροφιά των Αγγέλων στον ουρανό.

Χαίρε Μαρία.

Δόξα Πατρί.

Ας προσευχηθούμε.

Κύριε Ιησού Χριστέ, ο οποίος καταδέχθηκες να έχεις για κατοικία σου τα παρθενικά σπλάχνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, χορήγησέ μας, σε ικετεύουμε, να μοιραστούμε, με τη βοήθειά σου, την κληρονομιά σου.
Εσύ ο οποίος ζεις και βασιλεύεις μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΔΜΦ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30-31.3.2024

Οικισμός Ενορία  30 -31 Μαρτίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 30/3 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 31/3 Κυριακή    09:00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ29 Μαρτίου 2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου