ΕΝΑ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

ΕΝΑ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
 

Στο Παρεκκλήσι του Αγίου Μιχαήλ στον κήπο της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών στα Λουτρά τελέστηκε την 1η Οκτωβρίου 2015 η Θεία Λειτουγρία προς τιμήν της Αγίας Θηρεσίας .
Στη Θεία Λειτουργία προΐστατο ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Αγάπης π. Νικόλαος Ψάλτης και συλλειτούργησαν μαζί του: ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Σκαλάδου π. Δημήτριος Δαλέζιος, ο Εφημέριος Καρδιανής και Κρόκου π. Αντώνιος Φόνσος και ο παρεπιδημών στην Τήνο ιερέας της Αρχιεπισκοπής των Καθολικών της Αθήνας π. Μάρκος Βιδάλης.
Η συμμετοχή των ευλαβών της Αγίας Θηρεσίας ήταν εντυπωσιακή. Μετά τη Θεία Λειτουργία, με λιτανεία και ψάλλοντας ύμνους της Αγίας, οι παρόντες πορεύτηκαν προς το χαριτωμένο και συνεχώς ανανεωμένο "παρεκκλησάκι" της Αγίας Θηρεσίας όπου αναπέμφθηκε ειδική δέηση.
Η Αγία Θηρεσία γνωστή για την απλότητα και την ταπεινότητα βρήκε στην Τήνο πιστή μιμήτρια την Ουρσουλίνα μοναχή αδ. Θηρεσία. Ακολουθεί το απλό παράδειγμα ζωής της Αγίας της οποίας φέρνει το όνομα και μέσα από μικρές και συμβολικές πράξεις και εικόνες μεταδίδει αυτό το όμορφο πνεύμα απλότητας και ταπεινότητας. Σίγουρα μια μεγάλη πράξη πίστεως και μαρτυρίου έχει τη μεγάλη της αξία, αλλά και οι πολλές μικρές πράξεις πίστης και αγάπης έχουν επίσης την ίδια αξία.
Η Αγία Θηρεσία που τόσο αγαπούσε το Χριστό ήθελε να είναι στα χέρια του σαν ένα μικρό μπαλάκι για να παίζει. Αυτό συμβόλισε και η αδελφή Θηρεσία μοιράζοντας μεταξύ των άλλων και μικρά πλαστικά μπαλάκια αφού πρώτα εξήγησε το συμβολισμό τους.
Μακάρι να είμαστε κι εμείς ένα από αυτά τα μικρά μπαλάκια στα χέρια του Βρέφους Ιησού όπως η μεγάλη Αγία Θηρεσία.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Γιάννη Κορίνθιο, ο οποίος κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι έχει πολλά ταλέντα και με τη βοήθεια του συνεργάτη του Μάνθου Δελλατόλα διαμόρφωσε τους χώρους;
Γύρω από τα δύο Παρεκκλήσια του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Θηρεσίας αλλά και το μονοπάτι που συνδέει τα δύο, χρησιμοποιώντας το πνεύμα της Αγίας Θηρεσίας που μοιάζουν πολύ με εκείνα της αδ. Θηρεσίας. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου