ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ  ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ
 

Τήνος-Μύκονος 11.45

                                                                                                                                                                          
πήγαινε
  

Μύκονος-Σύρος 13.45

 


Σύρος – Μύκονος 20.45


                                                                                                                                                  
 
έλα

Μύκονος – Τήνος 21.45

 

Κυριακή 5 Ιουλίου εν έτει 2015!!!
 

Το πολιτικό δικαίωμα για την ψήφο, είναι σχεδόν «ιερό» και πρέπει κάθε πολίτης, όταν του δίνεται η ευκαιρία, να το ασκεί  με σοβαρότητα και σύνεση. Αυτό είναι για το καλό τόσο το δικό του όσο και των άλλων. Ένα τέτοιο δικαίωμα ασκήθηκε καλώς ή κακώς σήμερα  Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

Πολλές φορές βέβαια για να ασκήσει κανείς αυτό το δικαίωμα  είναι υποχρεωμένος να διανύσει πολλά χιλιόμετρα ή  αρκετά ναυτικά μίλια ώστε να φθάσει στο εκλογικό κέντρο, όπου υπάρχει ο εκλογικός κατάλογος με τα στοιχεία της ταυτότητας του.

Αυτή η μετακίνηση δεν γίνεται χωρίς έξοδα. Πολλές φορές μάλιστα αυτά δεν είναι kauòoloyαμελητέα.

Άκουσα ότι  και για το συγκεκριμένο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, είχε προβλεφθεί, να ανοίξουν τα διόδια. Βέβαια δεν προβλέφθηκε τίποτε για τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων. Αυτό το φροντίζει ο  ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά τους νησιώτες, που αναγκάζονται να μετακινηθούν,  δεν έχουν αυτή τη διευκόλυνση, δεν υπάρχουν βλέπεις διόδια στη θάλασσα, παρά μόνο φάροι και χωρίς φαροφύλακες. Αυτοί υπήρχαν παλιά.

Ένας ψηφοφόρος έπρεπε να πάει από το νησί της Τήνου στη Σύρο για να ασκήσει το πολιτικό του δικαίωμα. Τι πιο εύκολο βέβαια. Σε 40 λεπτά της ώρας είναι κανείς από την Τήνο στη Σύρο και σε άλλα σαράντα από τη Σύρο στην Τήνο. Ναι αλλά αυτό γινόταν τα παλιά χρόνια. Στη σημερινή εποχή τα πράγματα  έχουν αλλάξει.  Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή δεν υπάρχει πλοίο στη γραμμή αυτή. Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, λόγω της μεσουρανούσης της τουριστικής περιόδου και όμως είναι αληθινό.

Ο καημένος ο ψηφοφόρος μας έπρεπε να είναι  το Σάββατο στην Τήνο και την Κυριακή στη Σύρο. Πίστευε πως, έστω λόγω του δημοψηφίσματος θα γινόταν κάποια αλλαγή δρομολογίου ή έστω κάποια παράκαμψη. Όμως ούτε το ένα ούτε το άλλο έγινε.

Και κάτι άλλο παράξενο:      σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο,  στην Αθήνα  όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν πληρώνουν εισιτήριο, ενώ οι νησιώτες στερούνται τα πληρώνουν. Η προσομοίωση, λένε των κατοίκων της Ελλάδος στο τομέα αυτό, θα γίνει όταν εφαρμοστεί  η λεγόμενη «νησιοτικότητα». Τότε θα αρθεί αυτή η ανισότητα και η αδικία. Βέβαια ίσως κάτι τέτοιο αργήσει να γίνει, διότι στην Πατρίδα μας  τέτοιες μεγάλες αποφάσεις υλοποιούνται στον ίδιο αιώνα, αλλά αργούν. Ας  μη συνεχίσω όμως στο θέμα αυτό και μου πουν ότι κάνω πολιτική που δεν επιτρέπεται. Έτσι λένε μερικοί ότι στην τάξη που ανήκει ο γράφων δεν επιτρέπεται να κάνει πολιτική. Στην τάξη μου δεν επιτρέπεται η δημόσια κομματική πολιτική, όχι αυτή η καθ’ αυτή πολιτική που ασχολείται με τον άνθρωπο.

Αυτός λοιπό ο ψηφοφόρος ήθελε, πάση θυσία να ασκήσει το πολιτικό δικαίωμά μου. Τότε προσπάθησε να βρει την πιο σύντομη, εύκολη  και ανώδυνη λύση. Άνοιξε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και άρχισε να «γκουγκλάρει». Η λύση βρέθηκε αμέσως  και σας την παρουσιάζω. Ποιος ξέρει, μπορεί να  χρειαστεί για το επόμενο δημοψήφισμα που κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να προκύψει, αφού είναι τόσο εύκολο να αποφασιστεί και τόσο γρήγορα μπορεί  να πραγματοποιηθεί. Εξ άλλου είναι το ίδιο πρόβλημα που υπάρχει και όταν γίνονται εκλογές εθνικές ή δημοτικές.

Αναχώρησε από την Τήνο  λίγο μετά το μεσημέρι με πλοίο για Μύκονο. Λίγο αργότερα αναχώρησε με άλλο πλοίο από την Μύκονο  για Σύρο. Αυτό πέρασε κοντά από την Τήνο αλλά στο πρόγραμμα δεν προβλεπόταν προσέγγιση, διότι υπάρχουν δύο σοβαροί λόγοι. Ο ένας είναι ότι το πλοίο είναι μεγάλο και ο άλλος ότι το λιμάνι είναι μικρό. Οπότε για να εξυπηρετείτε και η Τήνος ή πρέπει να μικραίνουν το πλοίο ή να μεγαλώσουν το λιμάνι. Προσωπικά από πείρα, που έχω εδώ και παραπάνω από είκοσι χρόνια,  πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να μικραίνουν το πλοίο.

Κάποιοι άλλοι μου είπαν ότι δεν περνάει από την Τήνο διότι δεν τον παίρνει η ώρα επειδή όταν φθάσει στον Πειραιά θα αναχωρήσει για άλλο δρομολόγιο. Όμως εγώ είδα ότι το πλοίο ήταν αραγμένο στη Μύκονο από τις 12.10 μέχρι τι; 13.45  που είχε  αναχώρηση για Σύρο.

Ο ψηφοφόρος μας έφθασε στη Σύρο και κατευθύνθηκε στο εκλογικό του κέντρο για να ασκήσει το πολικό μου δικαίωμα. Όλα εκεί έγιναν με τάξη και ηρεμία.

Το βραδάκι θα έπαιρνε ένα άλλο πλοίο από Σύρο για να πάει στη Μύκονο. Το πλοίο θα αναχωρούσε από τη Σύρου στις 20.45 και από τη Μύκονο για Τήνο στις 21.45, αλλά δυστυχώς το μεν  πρώτο είχε καθυστέρηση 90 λεπτό το δε δεύτερο ευτυχώς είχε καθυστέρηση 95 λεπτά και το πρόλαβε.

Έτσι  ο ταλαίπωρος ψηφοφόρος μας  επέστρεψε στο σπίτι του  παρά πέντε τα μεσάνυκτα της ιστορικής εκείνη ημέρας που το ημερολόγιο έγραφε 5 Ιουλίου 2015.  

Είδατε τι εύκολο που είναι να ψηφίσει κανείς σε ένα νησί, όταν το εκλογικό κέντρο που ψηφίζει απέχει μόλις σαράντα λεπτά από την κατοικία του.

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται γι’ αυτό  και δεν πεθαίνει!

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Δικαιοσύνη και Έλεος του Θεού

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ»  Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όπως το συνηθίζει,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου