Ελληνικό Κολλέγιο Αγίου Αθανασίου: 125 χρόνια υπό την επίβλεψη των Βενεδικτίνων

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου των 125 χρόνων της παρουσίας των Βενεδικτίνων μοναχών στο Ελληνικό κολλέγιο της Ρώμης του Αγίου Αθανασίου.

Οι εκδηλώσεις ήταν τριήμερες και περιλάμβαναν ένα κοντσέρτο το βράδυ της Παρασκευής με βυζαντινούς ύμνους από την χορωδία του κολλεγίου αλλά και άλλων κολλεγίων ανατολικής παράδοσης.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησαν διάφορες ομιλίες από καταξιωμένους καθηγητές, ιερείς και μοναχούς. Από την Ελλάδα  μίλησε ο Έξαρχος Ελληνορρύθμων Ελλάδος, Σεβασμιότατος Εμμανουήλ Νυν και ο π. Μάρκος Φώσκολος, Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής μας. Ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την ζωή και την δράση του κολλεγίου όλα αυτά τα χρόνια.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τέλεση της Θείας Λειτουργιάς του Αγίου Ιακώβου την Κυριακή 23 Οκτωβρίου όπου προέστη ο Έξαρχος Ελληνορρύθμων Ελλάδος, Σεβασμιότατος Εμμανουήλ Νυν.

Δ.Μ.Φ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου