Ο Θεός απάντησε με ένα διπλό δώρο!

Ο ΘΕΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ!

Στις προσευχές της Εκκλησίας Σύρου-Θήρας και Κρήτης προς το Θεό, και στις ικεσίες και της Παναγίας της Φανερωμένης, ο Θεός Πατέρας, εν Πνεύματι Αγίω, απάντησε, στον κατάλληλο καιρό με ένα διπλό δώρο.

Ενώ η Εκκλησία ζητούσε έναν Επίσκοπο, της έστειλε:

1ον: Έναν Αρχιεπίσκοπο-Μητροπολίτη, τον Σεβασμιότατο Γεώργιο Αλτουβά, Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας και Ιονίων Νήσων και Ηπείρου αλλά και Αποστολικό Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης.

2ον: Έναν μόνιμο διάκονο, τον Δημήτριο Αλτουβά που είναι ο Πατέρας του νέου Επισκόπου.

Ο Σεβασμιότατος Γεώργιος  έστειλε ήδη το πρώτο μήνυμά του προς την νέα Εκκλησία που καλείται να ποιμάνει. Είναι ένα μήνυμα σύντομο, μεστό και ενδεικτικό του γενικού προγράμματός του, το οποίο και καταλήγει ως εξής: «Δεν σας γνωρίζω. Έρχομαι να ακούσω και να γνωρίσω τους ανθρώπους και τους τόπους  και έπειτα να βαδίσουμε μαζί».

Το πρώτο αυτό μήνυμά του εκφράζει, με τον καλύτερο τρόπο, το πνεύμα της σύγχρονης Καθολικής Εκκλησίας, η οποία στην εποχή μας αναζητά τρόπους και πρόσωπα να την βοηθήσουν,  να περάσει από τη θεωρία της συνοδικότητας στην πράξη.

Με αυτήν  την πρόθεση του νέου Επισκόπου της, η Εκκλησία της Σύρου-Θήρας και Κρήτης μπαίνει σε μία νέα εποχή με ανανεωμένη την πίστη, βεβαιωμένη την ελπίδα και βιωμένη την αγάπη. 

Πάμε λοιπόν όλοι και όλες μαζί του, χωρίς καμία εξαίρεση! 

Ο εφησυχάζων εργαζόμενος στη Σύρο  και στην υπηρεσία της τοπικής αυτής Εκκλησίας, χωρίς να ξεχνά την Εκκλησία που ποίμανε για 28 χρόνια!,

+Νικόλαος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες: ο Πάπας δίνει στις Συνόδους τη δυνατότητα να απομακρύνουν Πατριάρχες

Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες: Ο Πάπας δίνει στις Συνόδους τη δυνατότητα να απομακρύνουν Πατριάρχες Να καλύψει ένα νομοθετικό κενό στον Κώδικα του Κανονικού Δικαίου των Ανατολικών

Άγγελος Κυρίου,  Κυριακή 30-8-2026

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΙΔ’ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Καστέλ Γκαντόλφο  Κυριακή, 30 Αυγούστου 2026   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλή Κυριακή! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας μιλά για τον Ιησού, ο