Εθελοντές της “Σαηεντολογίας” απολύμαναν τη Βασιλική της Παναγίας της Γουαδελούπης στο Μεξικό

          Με μια ειδική Λειτουργία στην Iglesia Santa Maria de las Capuchinas στο συγκρότημα της Βασιλικής της Παναγίας της Γουαδελούπης τιμήθηκαν Εθελοντές της “Εκκλησίας της Σαηεντολογίας” που ανέλαβαν το έργο της απολύμανσης του Καθολικού Προσκυνήματος, ώστε όσοι επιθυμούν να ασκήσουν την πίστη τους να μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια.

         Εδώ και πολλά χρόνια, περίπου 20 εκατομμύρια προσκυνητές επισκέπτονται τη Βασιλική, οι περισσότεροι τον Δεκέμβριο, για να γιορτάσουν τη εορτή της Παναγίας της Γουαδελούπης, της προστάτιδας του Μεξικού. Η Βασιλική είναι από τα σημαντικότερα Καθολικά προσκυνήματα στον κόσμο. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2020, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα, η Καθολική Ιεραρχία έκλεισε όλους τους Ναούς, για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με το απόφθεγμα του ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ ότι «μια ουγγιά πρόληψης αξίζει έναν τόνο θεραπείας», οι υπεύθυνοι της έκαναν έρευνα για τις καλύτερες μεθόδους απολύμανσης και τις διέθεσαν στις Εκκλησίες, τις Αποστολές και τους Εθελοντές Λειτουργούς της Σαηεντολογίας σε όλο τον κόσμο.

Καθολικοί και Ευαγγελικοί ηγέτες που έχουν εργαστεί σε διαθρησκευτικά προγράμματα με τους Σαηεντολόγους  συμφώνησαν μαζί τους ώστε εκπαιδευμένοι Εθελοντές τους, στην Πόλη του Μεξικού, να απολυμάνουν τη Βασιλική και άλλες Μεξικανικές Εκκλησίες, Καθολικές και Ευαγγελικές, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι ενορίτες θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε αυτές με ασφάλεια.

Στη Θεία Λειτουργία, παρευρέθηκε εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου του Μεξικού για να ευχαριστήσει για την απολύμανση της Βασιλικής και των άλλων Εκκλησιών. Οι Εθελοντές εκπαίδευσαν εθελοντές της Καθολικής Εκκλησίας στον τρόπο απολύμανσης του παρεκκλησίου και παρουσίασαν στον Ιερέα ένα πλήρες κιτ που περιείχε όλο τον εξοπλισμό και τα υλικά που απαιτούνται για τη συνέχιση απολύμανσης της εκκλησίας.

Την παραπάνω είδηση αλίευσα σ` έντυπο της Σαηεντολογίας και την παρουσιάζω γιατί θεωρώ σημαντικό, άτομα με διαφορετικές κουλτούρες και δοξασίες, να ξέρουν να συνεργάζονται για το κοινό καλό. Η Κάριτας Αθήνας π.χ. έχει δεχθεί προσφορές από θρησκευτικές οργανώσεις που ήθελαν να συμβάλλουν στο “τραπέζι των προσφύγων”. Πρόσφατα ενημέρωσα προσωπικά τους υπευθύνους των Σαηεντολόγων της Αθήνας για αιμοδοσία της Κάριτας και εκείνοι ζήτησαν από μέλη τους να συμμετάσχουν.

Η συνεργασία κάνει καλό!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ μέλος Συνοδικής Επιτροπής «Δικαιοσύνη και Ειρήνη»

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου