ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 
  1. Νέα Διεθνής Συντονίστρια στο Δίκτυο «TALITHA KUM»

Μόλις τον περασμένο μήνα αναφερθήκαμε στο Δίκτυο Καθολικών Μοναχών που δημιουργήθηκε το 2010 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Ηγουμένων Γυναικείων Μοναχικών Ταγμάτων της Καθολικής Εκκλησίας, για την προστασία γυναικών -θυμάτων trafficking. Αφορμή υπήρξε η παρουσίαση της δράσης του Δικτύου στην Ασία το 2021, όπως την είχε παρουσιάσει η Διευθύντριά του αδελφή Abby Avvelino, των Ιεραποστόλων του Maryknoll, σύμφωνα με την οποία 26.000 άτομα είχαν λάβει βοήθεια από το Δίκτυο.

Εκτιμώντας το έργο της αδ. Abby, η Ένωση των Ηγουμένων και η Διοίκηση του Δικτύου αποφάσισαν να την αναδείξουν νέα Διεθνή Συντονίστρια στη θέση της αδ. Gabriella Botttani που αποχωρεί μετά από 8ετή προσφορά. Η αδ. Abby έχει γεννηθεί στις Φιλιππίνες αλλά μεγάλωσε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε και εργάστηκε ως μηχανικός, πριν γνωρίσει και γίνει δεκτή από το Τάγμα του Maryknoll. Μετά τους μοναχικούς όρκους και την εκμάθηση της γλώσσας, στάλθηκε για υπηρεσία στην Ιαπωνία, όπου εργάζεται ως σήμερα.

Σημ. Τα Ιεραποστολικά Τάγματα (ιερέων, μοναχών, μοναζουσών αλλά και λαϊκών συνεργατών) του Maryknoll, πήραν το όνομα της ομώνυμης περιοχής της Νέας Υόρκης, όπου ξεκίνησαν το 1911. Αναπτύσσουν έντονη εκπαιδευτική και ιεραποστολική δράση σε Αφρική και Ασία.

 

  1. Νέος Διευθυντής στο Πρακτορείο Ειδήσεων FIDES

Ο καρδινάλιος Tagle, επικεφαλής του νέου Οργανισμού για τον Ευαγγελισμό (της γνωστής και ως Propaganda Fide, η έδρα της οποίας είναι στην Piazza di Spagna της Ρώμης) ανακοίνωσε το νέο Διευθυντή της FIDES, ιστορικού Πρακτορείου Καθολικών Ειδήσεων του Οργανισμού, που έχει ιδρυθεί το 1927.

Πρόκειται για τον γνωστό και εξειδικευμένο σε εκκλησιαστικές ειδήσεις Gianni Valente, λαϊκό και όχι ιερέα.

Ο 59χρονος δημοσιογράφος έχει γεννηθεί στη Ρώμη. Σπούδασε φιλολογία και εργάστηκε (1989-2012) στο διεθνές καθολικό περιοδικό 30 Giorni. Από 10ετίας είναι συντάκτης στο FIDES. Έχει γράψει αρκετά βιβλία, ανάμεσά τους για τους Πάπες Βενέδικτο και Φραγκίσκο. Η σύζυγός του, Stefania Falasca, είναι επίσης γνωστή δημοσιογράφος στο Avvenire και συγγραφέας. Η πολυετή δημοσιογραφική έρευνά της για τον Albino Luciani, αξιοποιήθηκε από την Επιτροπή που εργάστηκε για τη διαδικασία αγιοποίησής του.

 

  1. Νέος Γραμματέας Ποντιφικών Αντιπροσωπειών

Αρχές Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση των Νουντσίων με τον Πάπα και τις Υπηρεσίες της Κούριας, στη Ρώμη. Στις 9-9-22, μετά από συνάντησή του με τον Φραγκίσκο, ανακοινώθηκε επίσημα η τοποθέτηση του Νουντσίου στην Ουρουγουάη, Σεβασμιότατου Luciano Russo, ως Γραμματέα Ποντιφικών Αντιπροσωπειών. Αντικαθιστά, μετά από 7ετή θητεία, τον πολωνό Jan Romeo Pawlowski.

O ιταλός ιερωμένος, με 30ετή σχεδόν θητεία στο διπλωματικό σώμα της Αγίας Έδρας, έχει υπηρετήσει ως τώρα σε 13 χώρες και στις 5 ηπείρους και μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

 

Πληροφορίες και φωτογραφίες από Vatican News

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος Συνοδικής Επιτροπής “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ“

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου