ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 
  1. Νέα Διεθνής Συντονίστρια στο Δίκτυο «TALITHA KUM»

Μόλις τον περασμένο μήνα αναφερθήκαμε στο Δίκτυο Καθολικών Μοναχών που δημιουργήθηκε το 2010 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Ηγουμένων Γυναικείων Μοναχικών Ταγμάτων της Καθολικής Εκκλησίας, για την προστασία γυναικών -θυμάτων trafficking. Αφορμή υπήρξε η παρουσίαση της δράσης του Δικτύου στην Ασία το 2021, όπως την είχε παρουσιάσει η Διευθύντριά του αδελφή Abby Avvelino, των Ιεραποστόλων του Maryknoll, σύμφωνα με την οποία 26.000 άτομα είχαν λάβει βοήθεια από το Δίκτυο.

Εκτιμώντας το έργο της αδ. Abby, η Ένωση των Ηγουμένων και η Διοίκηση του Δικτύου αποφάσισαν να την αναδείξουν νέα Διεθνή Συντονίστρια στη θέση της αδ. Gabriella Botttani που αποχωρεί μετά από 8ετή προσφορά. Η αδ. Abby έχει γεννηθεί στις Φιλιππίνες αλλά μεγάλωσε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε και εργάστηκε ως μηχανικός, πριν γνωρίσει και γίνει δεκτή από το Τάγμα του Maryknoll. Μετά τους μοναχικούς όρκους και την εκμάθηση της γλώσσας, στάλθηκε για υπηρεσία στην Ιαπωνία, όπου εργάζεται ως σήμερα.

Σημ. Τα Ιεραποστολικά Τάγματα (ιερέων, μοναχών, μοναζουσών αλλά και λαϊκών συνεργατών) του Maryknoll, πήραν το όνομα της ομώνυμης περιοχής της Νέας Υόρκης, όπου ξεκίνησαν το 1911. Αναπτύσσουν έντονη εκπαιδευτική και ιεραποστολική δράση σε Αφρική και Ασία.

 

  1. Νέος Διευθυντής στο Πρακτορείο Ειδήσεων FIDES

Ο καρδινάλιος Tagle, επικεφαλής του νέου Οργανισμού για τον Ευαγγελισμό (της γνωστής και ως Propaganda Fide, η έδρα της οποίας είναι στην Piazza di Spagna της Ρώμης) ανακοίνωσε το νέο Διευθυντή της FIDES, ιστορικού Πρακτορείου Καθολικών Ειδήσεων του Οργανισμού, που έχει ιδρυθεί το 1927.

Πρόκειται για τον γνωστό και εξειδικευμένο σε εκκλησιαστικές ειδήσεις Gianni Valente, λαϊκό και όχι ιερέα.

Ο 59χρονος δημοσιογράφος έχει γεννηθεί στη Ρώμη. Σπούδασε φιλολογία και εργάστηκε (1989-2012) στο διεθνές καθολικό περιοδικό 30 Giorni. Από 10ετίας είναι συντάκτης στο FIDES. Έχει γράψει αρκετά βιβλία, ανάμεσά τους για τους Πάπες Βενέδικτο και Φραγκίσκο. Η σύζυγός του, Stefania Falasca, είναι επίσης γνωστή δημοσιογράφος στο Avvenire και συγγραφέας. Η πολυετή δημοσιογραφική έρευνά της για τον Albino Luciani, αξιοποιήθηκε από την Επιτροπή που εργάστηκε για τη διαδικασία αγιοποίησής του.

 

  1. Νέος Γραμματέας Ποντιφικών Αντιπροσωπειών

Αρχές Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση των Νουντσίων με τον Πάπα και τις Υπηρεσίες της Κούριας, στη Ρώμη. Στις 9-9-22, μετά από συνάντησή του με τον Φραγκίσκο, ανακοινώθηκε επίσημα η τοποθέτηση του Νουντσίου στην Ουρουγουάη, Σεβασμιότατου Luciano Russo, ως Γραμματέα Ποντιφικών Αντιπροσωπειών. Αντικαθιστά, μετά από 7ετή θητεία, τον πολωνό Jan Romeo Pawlowski.

O ιταλός ιερωμένος, με 30ετή σχεδόν θητεία στο διπλωματικό σώμα της Αγίας Έδρας, έχει υπηρετήσει ως τώρα σε 13 χώρες και στις 5 ηπείρους και μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

 

Πληροφορίες και φωτογραφίες από Vatican News

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος Συνοδικής Επιτροπής “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ“

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’

  26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Δαν 3, 31. 29. 30. 43. 42) Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου