ΔΙΑΤΡΕΧΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΔΙΑΤΡΕΧΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο Ανσέλμος, ένας νεαρός άνδρας που μόλις αποφοίτησε, ήθελε να βρει έναν αποφασιστικό και ριζοσπαστικό τρόπο για να τρέξει προς το Θεό. Μέσα στην Αγία Γραφή είχε διαβάσει: «Τρέχω στο δρόμο των εντολών σου».
Ε, ναι… επιθυμώ και πρέπει να τρέξω σε αυτό το δρόμο και … γι αυτό αποφάσισε να εισέλθει σε μοναστήρι όπου «προσεύχεται κάποιος ακατάπαυστα, χωρίς να κουράζεται» – «μακριά από τους ανθρώπους που σε κάνουν λιγότερο άνθρωπο».
Αποφασιστικά, επιλέγει το μοναστήρι, το «σπίτι της προσευχής». Αλλά, μετά από λίγες ημέρες αυτής της «ονειρεμένης ζωής», περνώντας διπλάσιες ώρες στην εκκλησία, ο υπεύθυνος του μοναστικού βίου του ρυθμίζει τα ωράρια … «προσευχής»: τις ώρες που θα περάσει εργαζόμενος για τους μοναχούς στον κήπο, στην κουζίνα, στο ιατρείο, στο πλυντήριο, στην υποδοχή των επισκεπτών στην πόρτα του μοναστηριού.
Όταν έφτασε το βράδυ τον βρίσκει κουρασμένο και απογοητευμένο από αυτή την περίεργη θρησκευτική ζωή να εκφράζει με λύπη: «Σήμερα προσευχήθηκα μόνο μία ώρα. Πώς να τρέξω στο δρόμο της αγιότητας παρά το εμπόδιο των αδελφών;»
Χάρη στον σοφό δάσκαλο τελικά κατάλαβε ότι όλη η πραγματική αγάπη που δίνεται σε κάθε αδελφό φτάνει στο Θεό: «Το κάνεις σε εμένα» μας λέει ο Ιησούς. Έτσι ζώντας με αυτό τον τρόπο μπορείτε να είστε με τον Ιησού όχι μόνο μια ώρα την ημέρα, αλλά εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Με αυτόν τον τρόπο η ζωή γίνεται προσευχή και η προσευχή ζωή.
Για τη μετάβασή σου στο Θεό, ο αδελφός δεν είναι πια ένας τοίχος, αλλά είναι μια πόρτα ανοιχτή, είναι η «άμεση διαδρομή προς το Θεό». Φτάνοντας στον πλησίον φτάνεις στον Ιησού. Ακόμη και όταν τρέχεις για να τον φτάσεις, τον συναντάς σε κάθε βήμα.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου