Ο φάρος του Carmelo

Ο φάρος του Carmelo

Ας δωρίσουμε για την αγάπη, το ηλιοβασίλεμά μας γιατί διαφορετικά οι αδελφοί που περιμένουν το φως, από την άλλη μεριά του σπιτιού του Πατέρα, δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν την ανατολή του ήλιου.

Όταν ζω σε ένα σπίτι δεν προσελκύομαι πράγματι από την στέγη ή την ταράτσα.

Αλλά εκείνο το βράδυ, μετά από λίγες ημέρες διαμονής στο Όρος Κάρμηλο, άκουσα την επιτακτική πρόσκληση του αδελφού. Εσένα που σου αρέσει να κλέβεις από τον ουρανό λίγο φως για τη γη, εσύ που ψάχνεις για να ανακαλύψεις τα φώτα που ο Θεός έχει εγχύσει σε εμάς και στα αδιαφανή αντικείμενα που μας περιβάλλουν, προσπάθησε να ανεβείς στην ταράτσα, στο ψηλότερο σημείο της StellaMaris, την κύρια οικία του Carmel. Θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν τυχαίο ότι το λίκνο του ΕνορατικούΤάγματος τοποθετήθηκε πάνω στο Όρος Κάρμηλο.

Τον ακούω και ανεβαίνω ακριβώς την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Τώρα δε σταματώ να τον ευχαριστώ. Με το κινητό μου τηλέφωνο βυθίστηκα σε μια σαρωτική δύνη κοινωνίας μεταξύ του ήλιου, του ουρανού και της θάλασσας, μεταξύ του θαύματος της δημιουργίας και των αντανακλάσεων της ψυχής. Προσπάθησα να αποθανατίσω τις καλύτερες στιγμές με μερικές λήψεις. Από ψηλά, από αυτή την ταράτσα μου φαινόταν να υπακούω στο επείγον της εντολής του Ιησού: το οικείο φωςπου ο Θεός σας δίνει κηρύξτε το από τις στέγες των σπιτιών.

Η πρώτη λήψη είναι για τον ήλιο που δύει μεθυσμένος από φως και αντανακλάσεις  στη θάλασσα. Δεν τον κράτησα ούτε στιγμή, αλλά αμέσως τον ακτινοβόλησα στους αιθέρες για να τον κάνω γνωστό σε όποιον ζει μαζί σου την δική σου κοινή περιουσία:«Ο Ερρίκος, – σχολιάζει – ας δώσουμε για την αγάπη το ηλιοβασίλεμά μας επειδή διαφορετικά, οι αδελφοί από την άλλη πλευρά του σπιτιού του Πατέρα που περιμένουν το φως δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν την ανατολή του ήλιου».

Η δεύτερη λήψη είναι για τον φάρο που υψώνεται πάνω από τη θάλασσα, λίγα μέτρα από το σπίτι. Αλλά αυτό το ανθρώπινο φως, το τόσο επείγον μέσα στη νύχτα, σε σύγκριση με το έντονο φως του ήλιου μου μοιάζει σαν να είναι σβηστό.

Βλέποντας τη στέγη να πλημμυρίζει με ιδιαίτερη λαμπρότητα, βιάστηκα να φωτογραφήσω τον τρούλο, το υψηλότερο μέρος του σπιτιού, όταν τον πλησίαζε ο ήλιος. Σταμάτησα το πλάνο ακριβώς τη στιγμή κατά την οποία ο ήλιος έφτασε στο στόχο μου μέσα από τα παράθυρα του τρούλου ο οποίος μου παρουσιάστηκε σαν μεγάλος φάρος αναμμένος από τη φλόγα του ήλιου.

Κάποιος που είδε τη φωτογραφία, σχολιάζει: το  Άστρο της Θάλασσα έχει το βασιλιά του στο εσωτερικό του κάστρο. Το Άστρο της Θάλασσας είναι ο φάρος του κόσμου. Η ενατένιση τουΚαρμήλου είναι αυτή η στενή σχέση που περιέχει το Φως του Θεού το οποίο λάμποντας πάνω στο βουνό φωτίζει τη γη.

 

ρφ (μετάφραση)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου