Διαδικτυακή επικοινωνία Πάπα Φραγκίσκου – Πατριάρχη Κύριλλου

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ– ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ

 

Στις 16-3-2022 υπήρξε επικοινωνία, μέσω διαδικτύου, του Πάπα με τον Πατριάρχη Μόσχας και Ρωσίας, παρουσία αντίστοιχα και των καρδιναλίου Kurt Koch, Επικεφαλής του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών και του Μητροπολίτη Ιλλαρίωνα, Επικεφαλής Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. 

Την επικοινωνία τους απασχόλησε ο ρόλος των χριστιανών και των ποιμένων τους, ώστε να κάνουν ό,τι χρειάζεται για την επικράτηση της ειρήνης. Είμαστε ποιμένες ανθρώπων που πιστεύουν στον ίδιο Θεό, στην Αγία Τριάδα και στην Παναγία, πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για ειρήνη, να βοηθήσουμε αυτούς που υποφέρουν, να αναζητήσουμε τρόπους ειρήνης, να σταματήσει η φωτιά. Είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Αυτός που «πληρώνει το λογαριασμό» του πολέμου είναι ο λαός: οι άνθρωπου που βομβαρδίζονται και πεθαίνουν και οι ρώσοι στρατιώτες, ήταν το κοινό συμπέρασμα των δύο εκκλησιαστικών ηγετών.

Ο Πάπας υπογράμμισε το καθήκον να βοηθηθούν όσοι υποφέρουν από τον πόλεμο. Κάποτε οι Εκκλησίες μας μιλούσαν για Ιερό Πόλεμο ή για δίκαιο πόλεμο. Σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε έτσι, έχει αναπτυχθεί η χριστιανική συνείδηση της σημασίας της ειρήνης. Οι πόλεμοι είναι πάντα άδικοι γιατί τους πληρώνει ο λαός του Θεού. Η καρδιά μας δεν μπορεί παρά να κλαίει μπροστά στα θύματα του πολέμου. Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ ο σωστός τρόπος. Το Άγιο Πνεύμα μας ενώνει και μάς ζητά να βοηθήσουμε τους λαούς που υποφέρουν από τον πόλεμο.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Γραφείο Τύπου Αγίας Έδρας

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου