«Γυναίκες Ηγέτες για μια δίκαιη κοινωνία»: διήμερη διάσκεψη από Αγία Έδρα Και Διεθνή Κάριτας

Υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ και στην έδρα της στο Παρίσι, η Αγία Έδρα και η Διεθνής Κάριτας, η επίσημη φιλανθρωπική οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας, συνδιοργανώνουν στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2022 μια διεθνή συνάντηση για τον ηγετικό ρόλο των γυναικών στις σύγχρονες κοινωνίες. Περισσότεροι από 30 ομιλητές θα καταθέσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους για τους κοινωνιολογικούς και ηθικούς φραγμούς που εμποδίζουν την ανάληψη δράσης των γυναικών και τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με τη γυναικεία συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Η συνάντηση καλύπτεται σε live streaming, από το κανάλι της Αγίας Έδρας στο YouTube, στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.
Την πρώτη μέρα τα θέματα – κλειδιά θα αφορούν τη συμμετοχή και ηγεσία των γυναικών, σε σχέση με συγκεκριμένες καταστάσεις φτώχειας και βίας.
Τη δεύτερη μέρα θα συζητηθούν τρόποι δημιουργίας ευκαιριών και καταστάσεων ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων για μια δίκαιη κοινωνία.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αρχιγραμματέας της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιος P. Parolin και εισήγηση η αδ. Alessandra Smerilli, γραμματέας του Οργανισμού για «Προώθηση της Ολοκληρωμένης Ανθρώπινης Ανάπτυξης» στην εποπτεία του οποίου υπάγεται και η Caritas Internationalis.
Ανάμεσα στις ομιλήτριες θα είναι η Tabasum Yoysef, δικηγόρος στο Ανώτατο Δικαστήριο της Περιφέρειας Sindh του Πακιστάν, η Hayat Sindi Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο για την Εκπαίδευση, από τη Σαουδική Αραβία, και η Mariam Yahe Ibrahim Ishag, καταδικασθείσα από το Σουδάν το 2014 σε θάνατο για αποστασία (από το Ισλάμ).
Η Διεθνής Κάριτας, που υλοποιεί από χρόνια δράσεις για τις γυναίκες, θα παρουσιάσει σχετικά προγράμματα σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Πληροφόρηση κα ι φωτογραφίες από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου