ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑ;

Το να επανεξετάσει κανείς  τις σχέσεις του με το Θεό μπορεί να γίνει  για κάθε κλήση  μία δυνατή ένδειξη για μια φωτεινή και χαρούμενη ελπίδα.

Σε όλες τις δραστηριότητες που έκανε ο Διονύσης, κάτω από την κόπωση διερωτόταν  αν άξιζε ο κόπος. Την  ώθηση να συνεχίσει τη λάβαινε από το φάκελο της πληρωμής.

Ήδη σε μεγάλη ηλικία αισθάνθηκε την κλήση της μοναχικής ζωής  όπου ο κανονισμός  του ζητούσε στιγμές και εντολές  που συχνά ήταν βαριές. Ακόμη και στο Μοναστήρι φυσικά «ξεφυσούσε»,  πράγμα που έκανε τον υπεύθυνο της μοναχικής ζωής  του να θεωρήσει απαραίτητο και μάλιστα  επείγον κάποιες στιγμές σοβαρής και λεπτή επιβεβαίωσης  της κλήσης του.

Του πρότεινε μία περίοδο για να σκεφθεί την κλήση του και το λόγο  για τον οποίο  είχε μπει στο μοναστήρι. Του ζήτησε να  μελετήσει  τα λόγια του Ιησού σε σχέση με τους ανωτέρους: «όποιος σας ακούει εμένα»  εμένα», λόγια που γινόντουσαν ακόμη πιο σαφή στον κανονισμό του Μοναστηριού. “ ας γνωρίζει ο Μοναχός ότι όποιος να υπακούει  τους ανωτέρους του , υπακούει στο Θεό», και  στη συνέχεια θα έβλεπαν.

Από αυτή την περίοδο της επανεξέτασης της ζωής και της χριστιανικής κλήσης, ο νεαρός βγήκε απόλυτα πεπεισμένος, θα έλεγα και με χαρά ολότελα αλλαγμένος.

Δεν έχω πια λόγους να ξεφυσώ – έλεγε- διότι τώρα γνωρίζω τέλεια Ποιόν έχω επιλέξει.  Εγώ εξέλεξα και επανεξέλεξα  το Θεό ως εργοδότη μου. Εκείνος με πληρώνει καλά  με το εκατονταπλάσιο  σ’  αυτή τη ζωή, αλλά  προπάντων μου πλημμυρίζει την καρδιά από ειρήνη, χαρά  και γαλήνη για να τη μοιράζω με δικαιοσύνη και στους άλλους.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου