ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στην Βουλή κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που εμπε-ριέχει αλλαγές στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ετερόφυλα ζευγάρια ενώ επεκτείνεται και στα ομόφυλα.
Όπως αναφέρει το «Εθνος» παρά τις έντονες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν κυρίως για θρησκευτικούς λόγους στο πλαίσιο διαβούλευσης, η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση των ρυθμίσεων χωρίς αλλαγές ανοίγοντας τον δρόμο για να αναγνωριστούν στα ζευγάρια του συμφώνου δικαιώματα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κληρο-νομικά, φορολογικά, που μέχρι τώρα δεν αναγνωρίζονταν από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. 

Με το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούν πια τα ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια να διεκδικούν (όπως οι σύζυγοι) το δικαίωμα συνυπηρέτησης που υπάρχει στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα ενώ μέσα σε ένα 6μηνο θα εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα καθορίζει και όλα τα υπόλοιπα εργασιακά και ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες προοπτικές, θα δοθούν δικαιώματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δυνατότητα σύνταξης χηρείας και μελετάται το ενδεχόμενο αναγνώρισης οικογενειακού επιδόματος (όπως ισχύει για τον γάμο), υποβολής κοινής φορολογικής δήλωσης κ.λπ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου