Αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Σύνοδο Επισκόπων της Καθολικής Εκκλησίας

Αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Σύνοδο Επισκόπων της Καθολικής Εκκλησίας

Βατικανό – Σήμερα το πρωί άρχισαν στο Βατικανό οι εργασίες της Συνόδου των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων που έχει ως θέμα: «Οι ποιμαντικές προκλήσεις για την οικογένεια μέσα στο πλαίσιο του ευαγγελισμού». Αυτή η Σύνοδος, που η διάρκειά της είναι από 5 έως 19 Οκτωβρίου 2014, λάμβάνει χώρα υπό την υψηλή αιγίδα της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Φραγκίσκου και συγκεντρώνει 191 συνοδικούς επισκόπους, εκ των οποίων 60 καρδινάλιοι προερχόμενοι από τις 5 ηπείρους. Επίσης και άλλοι συμμετέχοντες προσεκλήθησαν σ’ αυτήν τη Σύνοδο ως ειδικοί ή ως σύμβουλοι.

Παρίστανται επίσης 8 αντιπρόσωποι άλλων χριστιανικών Εκκλησιών: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας εκπροσωπεί την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τη Μητέρα Εκκλησία (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων θα εκπροσωπήσει το Πατριαρχείο Μόσχας κατά τη δεύτερη εβδομάδα των εργασιών της Συνόδου. Υπάρχουν επίσης και υψηλοί εκπρόσωποι της Κοπτικής Εκκλησίας, της Παγκοσμίου Ενώσεως των Λουθηρανών, της Παγκοσμίου Κοινωνίας της Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας και της Παγκοσμίου Ενώσεως των Βαπτιστών.

Οι επίσκοποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που συγκεντρώθηκαν σε αυτήν τη Σύνοδο, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην πρακτική της Ορθοδόξου Εκκλησίας η οποία – σε ορισμένες περιπτώσεις – μπορεί να δεχθεί τη δυνατότητα τέλεσης δεύτερου ή ακόμη και τρίτου γάμου.

Κατά την έναρξη των εργασιών, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μπόρεσε να συνομιλήσει προσωπικά μέ την Αυτού Αγιότητα Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος του δήλωσε τη χαρά του που θα μπορέσει να επισκεφθεί σύντομα το Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Φανάρι, για την εορτή του Αγίου Ανδρέα (30 Νοεμβρίου) αυτού του έτους.

– See more at: http://www.amen.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου