ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ 

 

Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί, έφθασε στη Χίο με το πλοίο της γραμμής ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου, ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο Ταράσκεβιτς, ο οποίος στις 5 Οκτωβρίου 2014 ονομάστηκε Γενικός Βικάριος της Επισκοπής Χίου, Χίος-Μυτιλήνη- Σάμος).
Το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου  Νικολάου. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν ο  π. Ριχάδος, ο αποχωρών εφημέριος π. Πέτρος και ο νέος εφημέριος π. Λέων Κισκίνης.
Αρκετοί ενορίτες ήταν παρόντες στη Θεία Λειτουργία και τα  πέντε παιδιά έψαλαν με τη γλυκιά τους φωνής τα ψαλτά μέρη της Θείας Λειτουργίας, δημιουργώντας μια ευχάριστη έκπληξη.

Μετά την ανάγνωση του ιερού ευαγγελίου ο Αρχιεπίσκοπος:

α) Μίλησε στη συναγμένη Εκκλησία και την ευχαρίστησε για τη συνεργασία που προσφέρει  στους ιερείς που κατά καιρούς στέλλονται στα ακριτικά νησιά και προσφέρουν την ποιμαντική τους διακονία με πολλές θυσίες και πολλή αγάπη.

β)Ζήτησε,  όπως στήριξε μέχρι τώρα  τους έξη εφημερίους που προηγήθηκαν, να στηρίξει και τον έβδομο, π. Λέοντα Κισκίνη, ο οποίος έρχεται με διαφορετικά χαρίσματα να προσφέρει την υπηρεσία του στις δύο ενορίες της Χίου και της Μυτιλήνης.

γ)Ευχαρίστησε τον αποχωρούντα εφημέριο π. Πέτρο Σοκολόφσκυ ο οποίος για τέσσερα χρόνια πρόσφερε τα δικά του χαρίσματα και υπηρέτησε με όλες τις δυνάμεις του την Εκκλησία που παροικεί στα δύο αυτά ακριτικά νησιά.

δ)Παρουσίασε το νέο Γενικό Βικάριο της Επισκοπή Χίου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του από τις 5 Οκτωβρίου 2014.   

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε δεξίωση των παρόντων στους βοηθητικούς χώρους του Ναού και ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με όλους και με όλες και να ανταλλάξει εγκάρδιο χαιρετισμό.
Η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου εφημερίου π. Λέοντα Κισκίνη, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίο θα γίνει κατά τον πανηγυρικό εορτασμό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος θα γίνει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, κατά την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Λίγο πριν τα μεσάνυκτα ο Αρχιεπίσκοπος, ο π. Ριχάρδος και ο π. Πέτρος αναχώρησαν για τον Πειραιά και από εκεί για το νησί της Τήνου.

Φωτογραφικό Υλικό

[module-236]

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου