ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 1η  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Η εορτή  των Αγίων Πάντων μας δίνει την ευκαιρία να στραφούμε προς εκείνους,  οι οποίο ήδη απολαμβάνουν την κληρονομιά  της αιώνιας δόξας. Εκείνους που θέλησαν να ζήσουν τη χάρη των υιοθετημένων παιδιών του Θεού και άφησαν την ευσπλαχνία του Πατέρα  να ζωογονήσει  κάθε στιγμή  της ζωής τους,  κάθε παλμό της καρδιάς τους.

Οι Άγιοι απολαμβάνουν ήδη τη θέα του προσώπου του Θεού και χαίρονται πλήρως αυτή τη θέα. Είναι οι μεγαλύτεροι αδελφοί μας  που η Εκκλησία μας προτείνει  ως υπόδειγμα, διότι ενώ ήταν αμαρτωλοί, σαν κ΄ εμάς, δέχτηκαν την επίσκεψη του Ιησού, στις επιθυμίες τους, στις αδυναμίες τους,  στα βάσανά τους,  ακόμη και στις θλίψεις τους.

Η μακαριότητα που τους δίνει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή  να συμμετέχουν στη ζωή της ίδιας της Αγίας Τριάδας  είναι ένας καρπός  της υπεραφθονίας  που το αίμα του Χριστού τους εξασφάλισε.

Παρά τις δυσκολίες, διαμέσου της συνεχούς πνευματικής κάθαρσης, που η αγάπη απαιτεί  για να είναι αληθινή αγάπη, και κάποιες φορές, πάνω από κάθε ανθρώπινη ελπίδα, όλοι δέχτηκαν να καούν  από την αγάπη  και να αφανιστούν ώστε σταδιακά  ο Ιησούς να ζει  στο πρόσωπό τους. «Δεν ζω εγώ αλλά ζει σε μένα ο ίδιος ο Χριστός» (Γαλ. 2, 20)

Είναι η Θεοτόκος, η «Βασίλισσα των Αγίων πάντων»  που συνεχώς τους οδήγησε στο δρόμο της ταπεινοσύνης και ακολουθώντας το παράδειγμά της  έμαθαν,  να λαβαίνουν το κάθε τι ως δωρεάν του Υιού, μέσω του Αγίου Πνεύματος και τώρα μαζί της  ζουν κρυμμένοι στο μυστήριο του Θεού Πατέρα.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου