“Ήμουν άθεος, τώρα θα βαπτισθώ”

Ρώμη: Η ιστορία του Παναγιώτη “Ήμουν άθεος, τώρα θα βαπτισθώ”

Κατά την Αγρυπνία της Αναστάσεως, η Εκκλησία, ακολουθώντας την αρχαία Παράδοσή της, χορηγεί το Μυστήριο του Βαπτίσματος σε ενήλικες που το έχουν ζητήσει και προετοιμαστεί με την κατηχητική πορεία.
Πέρυσι λόγω της πανδημίας αυτό έγινε την 29η Ιουνίου. Φέτος, μετά από δύο χρόνια, ο Καρδινάλιος Angelo De Donatis, Βικάριος της Αυτού Αγιότητας για την Πόλη της Ρώμης, επανέλαβε την ωραία αυτή παράδοση, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Λατερανό.
Έξι κατηχούμενοι: 2 Λατινοαμερικάνοι, δύο από τη Γουινέα, ένας Ιταλός και ένας με καταγωγή από την Αλβανία, έλαβαν το Μυστήριο του Βαπτίσματος.
Ο τελευταίος o Panahot Joseph, 37 ετών, μίλησε την παραμονή του Καθολικού Πάσχα, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Βατικανού.
“Ήμουν πεπεισμένος άθεος. Μάλιστα είχα επιθετική συμπεριφορά προς την Εκκλησία, τους Ιερείς και τις Μοναχές. Πριν 3 χρόνια γνώρισα μια κοπέλα και, συζητώντας, μου είπε ότι σπούδαζε θεολογία. Άρχισα να την κοροϊδεύω, όπως έκανα συνήθως. Με εξέπληξε ότι δε μου απάντησε εξίσου επιθετικά!
Η υπομονή της με προβλημάτισε. Λίγο καιρό αργότερα αποδέχθηκα την πρόκλησή της να παρακολουθήσω, για πρώτη φορά στη ζωή μου, τη Θεία Λειτουργία. Πήγα και συνειδητοποίησα ότι όχι μόνο αισθανόμουν καλά αλλά είχα μια έξαψη, ήθελα να βάλω τα κλάματα…  Το συζήτησα με τον Ιερέα, τον π. Fabio Rosini, που είχε τελέσει την Τελετή. Κατέληξα να του ζητήσω να κάνω μαθήματα κατήχησης μαζί του. Πλέον αισθάνομαι ένας άλλος, καλύτερος άνθρωπος, που με ενδιαφέρει ο διπλανός μου, ξέρω να ζητώ συγγνώμη και αναζητώ την αγάπη του Κυρίου.
Γ΄ αυτό και την ημέρα της βάπτισής μου “ αφήνομαι στο Άγιο Πνεύμα” ώστε να έχω την καλύτερη ανάμνηση από τη σημαντική αυτή στιγμή της ζωής μου”.

Πληροφορίες και φωτογραφία VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου