Ένα μεγάλο δώρο

Ένα μεγάλο δώρο. Αυτές τις ημέρες, έλαβα ένα μεγάλο δώρο. Μου δόθηκε η δυνατότητα να συλλειτουργήσω με τον Άγιο Πατέρα τον Πάπα  Φραγκίσκο.

Χθες το πρωί, 23 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα  06.30, λόγο του μεγάλου ενθουσιασμού μου και της μεγάλης χαράς μου, αλλά και φόβου μη τυχόν δεν βρω την σωστή είσοδο για το παρεκκλήσιο της Αγ. Μάρθας, βρέθηκα στην προβλεπόμενη πόρτα  εισόδου που μου είχε εγγράφως υποδειχθεί σχεδόν πριν από ένα μήνα.

07.00 το πρωί άρχισε η Θεία Λειτουργία τόσο  απλά και ταπεινά, που είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν στη  Τήνο. Ένας απλός και ταπεινός ιερέας τελούσε τη Θεία Λειτουργία.  Αυτός ήταν ο αγαπητός και πάντα γελαστός Πάπας Φραγκίσκος.

Τη στιγμή της ομιλίας του, μας  κοιτούσε  στα μάτια, ένα βλέμμα πολύ δυνατό και πολύ πατρικό, ένα βλέμμα ξεχωριστό για τον κάθε συλλειτουργό.

Ερμηνεύοντας τα βιβλικά κείμενα μας είπε:«Μην λέτε πολλά λόγια, αλλά να κάνετε πράξεις, πράξεις ευσπλαχνίας, πράξεις αγάπης». Δεν ήταν  απλά λόγια, αλλά μια πρόσκληση για  τον καθένα μας να μην λένε λόγια, αλλά να κάνουμε έργα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πάπας και οι συλλειτουργοί του είχαμε μερικές στιγμές σιωπής, για να ευχαριστήσουμε το Θεό γι’ αυτό που ζήσαμε με την τέλεση της Ευχαριστίας.

Μετά από λίγο ο Πάπας σηκώθηκε και όλοι εμείς, ένας ένας ξεχωριστά είχαμε την δυνατότητα να τον συναντήσουμε, να του σφίξουμε το χέρι και να μιλήσουμε μαζί του. Του είπα ποιος είμαι, τι κάνω, και του ζήτησα να με ευλογήσει.

Στις 08.00 βγήκα από το Παρεκκλήσιο. Η καρδιά μου ακόμα κτυπούσε δυνατά και γρήγορα.  Ήταν όνειρο αυτό που είχα ζήσει λίγο πριν ή πραγματικότητα; Για μια στιγμή αμφέβαλα! Μόνο σιγά-σιγά κατάλαβα αυτό που είχε  συμβεί σε μένα καις τους άλλους τυχερούς σαν και μένα.

Ευχαριστώ το Θεό για το πολύτιμο αυτό δώρο που μου έκανε στην αρχή της ιερατικής μου διακονίας. Ευχαριστώ τον ίδιο τον Άγιο Πατέρα για την αγάπη του, την καλοσύνη του και για τον απλό και κατανοητό λόγου του.  Ευχαριστώ τον Επίσκοπό μου, τον Αποστολικό Νούντσιο  και όσους συνέβαλαν στο να ζήσω αυτό που τελικά δεν ήταν όνειρο αλλά πραγματικότητα!

πγσ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου