Ελεύθεροι 43 χριστιανοί που είχαν απαχθεί από το ΙΚ

Ελεύθεροι 43 χριστιανοί που είχαν απαχθεί από το ΙΚ. Ένας  ύμνος για να ευχαριστήσουν τον Κύριο. Έτσι οι 43 χριστιανοί σύριοι  που ελευθερώθηκαν από το ΙΚ εκδήλωσαν  τη χαρά τους, όπως μπορεί να δει κανείς  στην ιστοσελίδα της  AssyrianChurchoftheEastReliefOrganization. Η απελευθέρωση τους  έγινε προχθές 23 Φεβρουαρίου  2016, ένα χρόνο από την απαγωγή τους  από τους τζιχαντιστές  στην της Al-Hasaka.  Σ’ αυτή την περίπτωση  στη διάρκεια μία επίθεσης το ΙΚ απήχθηκαν περισσότερα από 200 άτομα.

Το Γραφείο πληροφοριών Fides ανάφερε  ότι τον Οκτώβριο  2016 στις ιστοσελίδες  των τζιχαντιστών  είχε διαδοθεί  ένα  videoεκτέλεσης  τριών χριστιανών  στην κοιλάδα  Khabur.  Το φιλμ γυρισμένο  σύμφωνα με το ανάλογο μακάβριο τυπικό  σκηνικό  που χρησιμοποιείται  και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις προπαγάνδας των τζιχαντιστών, ενημέρωνε  ότι, η εκτέλεση των άλλων απαχθέντων  θα συνεχιζόταν,  αν δεν καταβαλλόταν  το ζητούμενο χρηματικό ποσό  ως αντάλλαγμα  για την απελευθέρωσή τους.

Μετά την απελευθέρωση  αυτών των 43  ατόμων , σύμφωνα με πληροφορίες της Συριακής  Εκκλησίας της Ανατολής, δεν  θα υπήρχαν πια χριστιανοί στα χέρια των τρομοκρατών στην κοιλάδα Khabur.

Εκατόν ογδόντα σύριοι  χριστιανοί της πόλης  Qaryatayn, που κατέλαβε το ΙΚ στις 6 του περασμένου Αυγούστου, φαίνεται ότι είναι ακόμη φυλακισμένοι. Πριν από την αρχή του πολέμου στη Συρία, στη Χώρα ζούσαν  200 χιλιάδες  σύριοι, ενώ τώρα ζουν απομένουν μόνο 15 με 20 χιλιάδες .

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου