Άστεγοι μάζεψαν χρήματα για τους πρόσφυγες

Άστεγοι μάζεψαν χρήματα για τους πρόσφυγες
 

Άστεγοι από το Τορίνο πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν χρήματα για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, αφού κατάφεραν να συγκεντρώσουν 60 ευρώ, τα τοποθέτησαν μέσα σε φάκελο και τα άφησαν στην Αρχιεπισκοπή του Τορίνο, όπου τα βρήκε ο αρχιεπίσκοπος της περιοχής, Τσέζαρε Νοσίλια.  
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι άστεγοι που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι συγκέντρωσαν τα χρήματα σε κέρματα 20 λεπτών και 1 και 2 ευρώ.   Η επιστολή που βρισκόταν στο φάκελο ανέφερε ότι τα χρήματα προορίζονταν για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ιταλία. «Οι άστεγοι κατά καιρούς συγκεντρώνονται κάπου με τηλεόραση και μαθαίνουν από τις ειδήσεις την έκκληση οικογενειών για χρήματα», έγραφαν στην επιστολή εξηγώντας ότι αυτό τους κινητοποίησε.    «Οι φτωχοί ξέρουν τι σημαίνει ένδεια και για αυτό εκφράζουν την γενναιοδωρία τους βοηθώντας άλλους φτωχούς με αγάπη άνευ όρων. Επιπλέον, βοηθώντας κάποιον να νιώσει καλύτερα, αισθάνονται χρήσιμοι σε αυτή την κοινωνία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.  

Πηγή: www.lifo.gr 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου