Υποκριτές όσοι δηλώνουν χριστιανοί, αλλά διώχνουν τους πρόσφυγες

Υποκριτές όσοι δηλώνουν χριστιανοί, αλλά διώχνουν τους πρόσφυγες

«Από τη μία υπερασπίζονται τον χριστιανισμό και από την άλλη είναι ενάντια στους πρόσφυγες»
Μήνυμα προς τους χριστιανούς έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Σαξονία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Μιλώντας ενώπιον νέων προτεσταντών και καθολικών δήλωσε πως είναι υποκριτικό κάποιος να δηλώνει χριστιανός, αλλά να διώχνει τους πρόσφυγες.
Είναι υποκριτικό «να είσαι χριστιανός και να διώχνεις έναν πρόσφυγα, κάποιον που ζητάει βοήθεια, έναν πεινασμένο.
Πρόκειται για αντίθεση, από τη μία εκείνοι που θέλουν να υπερασπιστούν τον χριστιανισμό στη Δύση και από την άλλη είναι ενάντια στους πρόσφυγες και ενάντια στις άλλες θρησκείες.
Αυτό δεν είναι γραμμένο στα βιβλία, αλλά φαίνεται καθημερινά στις εφημερίδες και τις ειδήσεις. Αλλά ο Χριστός καταδικάζει την υποκρισία», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Την ίδια στιγμή, έκανε ειδική αναφορά στα παιδιά προσφύγων λέγοντας πως αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα καθώς «είναι αόρατα, χωρίς φωνή» και η απουσία των ενηλίκων δεν τους επιτρέπει να ακουστούν.
Απηύθυνε κάλεσμα για μεγαλύτερη προσοχή στα παιδιά, τα οποία είναι «τρεις φορές ανυπεράσπιστα, γιατί είναι ανήλικα, γιατί είναι ξένα και γιατί είναι απροστάτευτα και για διάφορους λόγους αναγκάζονται να ζουν μακριά από την πατρίδα τους και χωρισμένα από τις οικογένειές τους».
Παράλληλα, εξήγησε πως παρότι η μετανάστευση αποτελεί ένα περιορισμένο φαινόμενο μόνο για μερικές περιοχές του πλανήτη, αγγίζει όλο τον κόσμο και λαμβάνει πιο δραματική και παγκόσμια διάσταση.
«Κυρίως τα παιδιά πληρώνουν το τίμημα της μετανάστευσης, που προκαλείται σχεδόν πάντα από τη βία, από τη μιζέρια από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, από αίτια που συνδέονται και με την παγκοσμιοποίηση και τις αρνητικές πτυχές της», συμπλήρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου