Υποκριτές όσοι δηλώνουν χριστιανοί, αλλά διώχνουν τους πρόσφυγες

Υποκριτές όσοι δηλώνουν χριστιανοί, αλλά διώχνουν τους πρόσφυγες

«Από τη μία υπερασπίζονται τον χριστιανισμό και από την άλλη είναι ενάντια στους πρόσφυγες»
Μήνυμα προς τους χριστιανούς έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Σαξονία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Μιλώντας ενώπιον νέων προτεσταντών και καθολικών δήλωσε πως είναι υποκριτικό κάποιος να δηλώνει χριστιανός, αλλά να διώχνει τους πρόσφυγες.
Είναι υποκριτικό «να είσαι χριστιανός και να διώχνεις έναν πρόσφυγα, κάποιον που ζητάει βοήθεια, έναν πεινασμένο.
Πρόκειται για αντίθεση, από τη μία εκείνοι που θέλουν να υπερασπιστούν τον χριστιανισμό στη Δύση και από την άλλη είναι ενάντια στους πρόσφυγες και ενάντια στις άλλες θρησκείες.
Αυτό δεν είναι γραμμένο στα βιβλία, αλλά φαίνεται καθημερινά στις εφημερίδες και τις ειδήσεις. Αλλά ο Χριστός καταδικάζει την υποκρισία», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Την ίδια στιγμή, έκανε ειδική αναφορά στα παιδιά προσφύγων λέγοντας πως αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα καθώς «είναι αόρατα, χωρίς φωνή» και η απουσία των ενηλίκων δεν τους επιτρέπει να ακουστούν.
Απηύθυνε κάλεσμα για μεγαλύτερη προσοχή στα παιδιά, τα οποία είναι «τρεις φορές ανυπεράσπιστα, γιατί είναι ανήλικα, γιατί είναι ξένα και γιατί είναι απροστάτευτα και για διάφορους λόγους αναγκάζονται να ζουν μακριά από την πατρίδα τους και χωρισμένα από τις οικογένειές τους».
Παράλληλα, εξήγησε πως παρότι η μετανάστευση αποτελεί ένα περιορισμένο φαινόμενο μόνο για μερικές περιοχές του πλανήτη, αγγίζει όλο τον κόσμο και λαμβάνει πιο δραματική και παγκόσμια διάσταση.
«Κυρίως τα παιδιά πληρώνουν το τίμημα της μετανάστευσης, που προκαλείται σχεδόν πάντα από τη βία, από τη μιζέρια από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, από αίτια που συνδέονται και με την παγκοσμιοποίηση και τις αρνητικές πτυχές της», συμπλήρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου