Υιοθεσία και ανάθεση ειδικές περιπτώσεις αγάπης

Υιοθεσία και ανάθεση ειδικές περιπτώσεις αγάπης

Η Εβδομάδα για την Οικογένεια η οποία διεξάγεται από την 1η έως τις 8 Οκτωβρίου στη Ρώμη, ασχολείται σήμερα, με το θέμα της υιοθεσίας και της ανάθεσης. Το πρόγραμμα είναι γεμάτο από συναντήσεις σε πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας και διοργανώθηκε από το Βικαριάτο του Φόρουμ των Συλλόγων των οικογενειών του Lazio οι οποίες επιθυμούν να ανοίξουν χώρους αντιμετώπισης για να δώσουν στις οικογένειες πληροφορίες, προστασία και ελπίδα για τα πιο ευαίσθητα και σημαντικά ζητήματα. Συζητάμε για φορολογικά, εφήβους, κινδύνους που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο, αλλά και για τη δυνατότητα και την ομορφιά της οικογένειας.

Η κάθε ημέρα ολοκληρώνεται με την λατρεία της Θείας Ευχαριστίας και με την προσευχή των οικογενειών για τις άλλες οικογένειες. Οι ειδικοί και ο τρίτος τομέας συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων όπως η προστασία της ζωής και η αποδοχή ασθενειών για τους ανηλίκους, αλλά και για την υιοθεσία και την ανάθεση. Σήμερα η συνάντηση θα είναι στην Sala Nassirya del Senato, με την παρουσίαση του βιβλίου: “Sarò vostra figlia se non mi fate mangiare le zucchine. Storia di un’adozione” (Θα γίνω η κόρη σας αν δεν μου δίνετε να φάω κολοκυθάκια. Ιστορία μιας υιοθεσίας», του Tommy Dibari.

Στο βιβλίο, η Marzia Masiello της Ai.Bi. Associazione amici dei bambini (Σύνδεσμος φίλων των μικρών παιδιών), διηγείται τις δυσκολίες ενός ζευγαριού που ανακαλύπτει τη «στειρότητα», αλλά μετά από δύσκολες ιατρικές διαδρομές, αισθάνεται την ανάγκη μιας «διαφορετικής γονεϊκότητας, μιας γονεϊκότητας της καρδιάς». Έτσι ξεκινά η «όμορφη» και «δυνατή» πορεία της υιοθεσίας, δηλώνει η Marzia Masiello, «Μια πράξη δικαιοσύνης για το ζευγάρι και την κοινωνία».

Σε αυτό αναφέρονται τα κενά του ιταλικού συστήματος όσον αφορά στις υιοθεσίες, οι πάρα πολλοί στόχοι επίσης που θα πρέπει να επιτευχθούν μεταξύ γραφειοκρατικών, οικονομικών, κοινωνικών ορίων και η ανάγκη των θετών γονέων να έχουν εμπιστοσύνη και να φροντίσουν τη σχέση διαλόγου μεταξύ των μελών του ζευγαριού και με τον περίγυρο. «Όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να κάνει μια υιοθεσία», υπογραμμίζει η Maisiello, «χρειάζεται υποστήριξη σε κάθε φάση, ειδικά κατά τη στιγμή της επιστροφής στο σπίτι που μαζί με τον υιοθετημένο γιο ή κόρη ξεκινά μια νέα ζωή».

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 23 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου