Χθες η τελευταία Πέμπτη και ημέρα του μήνα

Χθες η τελευταία Πέμπτη και ημέρα του μήνα

Χθες το απόγευμα, 31 Οκτωβρίου, στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας τελέστηκε, όπως κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, η Θεία Λειτουργία για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις.

Στην Ευχαριστία προΐστατο, ως συνήθως, ο Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος και μαζί του λειτούργησαν: ο υπεύθυνος του Προσκυνήματος π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος, ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Κτικάδου π. Γεώργιος Ανδριώτης και ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Κώμης π,. Μάρκος Βιδάλης.

Αυτή τη φορά η τελευταία Πέμπτη του μήνα ήταν και η τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου  έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσουμε το μήνα αυτό με την  απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου, εφόσον  είναι αφιερωμένος στην Παναγία του Ροδαρίου και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Υπενθυμίζουμε ότι κα’ όλο το μήνα Νοέμβριο η θεία λειτουργία στην Παναγία τη Βρωσιώτισα θα τα τελείται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 5 το απόγευμα.

Συνιστούμε και πάλι στους εφημερίους και τους πιστούς να προγραμματίζουν κατά τέτοιο τρόπο τις υποχρεώσεις  και να δίνουν ένα δυναμικό παρόν στην κοινή αυτή προσευχή της Εκκλησίας μας για τους ιερείς, μοναχούς και μοναχές και για τις νέες ιερατικές και μοναχικές κλήσεις.

Όπως διαπιστώνεται,  το Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας,  με την παρουσία των τριών μοναχών των «δούλων του Κυρίου και της Αειπάρθενου Μαρίας» έχει αυξήσει την παρουσία των ευλαβών της Παναγίας και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη που τελείται η Θεία Λειτουργία δίνουν μια όμορφη και ενεργό παρουσία, όπως έγινε και χθες παρά την ψιλή βροχούλα

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου