Χθες η τελευταία Πέμπτη και ημέρα του μήνα

Χθες η τελευταία Πέμπτη και ημέρα του μήνα

Χθες το απόγευμα, 31 Οκτωβρίου, στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας τελέστηκε, όπως κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, η Θεία Λειτουργία για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις.

Στην Ευχαριστία προΐστατο, ως συνήθως, ο Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος και μαζί του λειτούργησαν: ο υπεύθυνος του Προσκυνήματος π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος, ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Κτικάδου π. Γεώργιος Ανδριώτης και ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Κώμης π,. Μάρκος Βιδάλης.

Αυτή τη φορά η τελευταία Πέμπτη του μήνα ήταν και η τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου  έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσουμε το μήνα αυτό με την  απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου, εφόσον  είναι αφιερωμένος στην Παναγία του Ροδαρίου και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Υπενθυμίζουμε ότι κα’ όλο το μήνα Νοέμβριο η θεία λειτουργία στην Παναγία τη Βρωσιώτισα θα τα τελείται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 5 το απόγευμα.

Συνιστούμε και πάλι στους εφημερίους και τους πιστούς να προγραμματίζουν κατά τέτοιο τρόπο τις υποχρεώσεις  και να δίνουν ένα δυναμικό παρόν στην κοινή αυτή προσευχή της Εκκλησίας μας για τους ιερείς, μοναχούς και μοναχές και για τις νέες ιερατικές και μοναχικές κλήσεις.

Όπως διαπιστώνεται,  το Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας,  με την παρουσία των τριών μοναχών των «δούλων του Κυρίου και της Αειπάρθενου Μαρίας» έχει αυξήσει την παρουσία των ευλαβών της Παναγίας και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη που τελείται η Θεία Λειτουργία δίνουν μια όμορφη και ενεργό παρουσία, όπως έγινε και χθες παρά την ψιλή βροχούλα

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου