Χριστούγεννα και δείπνο αγάπης στη Μυτιλήνη

Χριστούγεννα και δείπνο αγάπης στη Μυτιλήνη

H Καθολική Eνορία Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, διοργάνωσε την Παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, γιορτή – δείπνο, σε εστιατόριο της πόλης, για τους συμμετάσχοντες στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως αφρικανούς.

Περίπου ογδόντα συνάνθρωποί μας είχαν την ευκαιρία, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία της Γεννήσεως του Κυρίου, να συνεορτάσουν, την νύχτα των Χριστουγέννων, την τιμώμενη σε όλο τον κόσμο «γιορτή της αγάπης», σε ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, παρέα με τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου και τον Ιησουίτη ιερομόναχο π.Tonny, που εξυπηρετεί ποιμαντικά τους αφρικανούς καθολικούς μετανάστες.

Άφησαν έστω και για λίγο πίσω στην Μόρια, τα γενικά και προσωπικά τους προβλήματα, την αβεβαιότητα για το μέλλον και τις στενοχώριες. Ίσως η οικειότητα και το ενδιαφέρον που ένοιωσαν το βράδυ των Χριστουγέννων στην ενορία μας και στο ακόλουθο δείπνο, να αποτελέσει μια γλυκιά ανάμνηση γι αυτούς που θα τους συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή.

Το Χριστουγεννιάτικο δείπνο μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη στη συμβολή της Κάριτας Ελλάς (πολωνικό πρόγραμμα), του JRS των Ιησουιτών και της τοπικής “Συνύπαρξης”. Αργά το βράδυ το Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης, διέθεσε λεωφορείο για την επιστροφή των προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ της Μόριας.

π.Λ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου