Χριστούγεννα και δείπνο αγάπης στη Μυτιλήνη

Χριστούγεννα και δείπνο αγάπης στη Μυτιλήνη

H Καθολική Eνορία Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, διοργάνωσε την Παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, γιορτή – δείπνο, σε εστιατόριο της πόλης, για τους συμμετάσχοντες στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως αφρικανούς.

Περίπου ογδόντα συνάνθρωποί μας είχαν την ευκαιρία, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία της Γεννήσεως του Κυρίου, να συνεορτάσουν, την νύχτα των Χριστουγέννων, την τιμώμενη σε όλο τον κόσμο «γιορτή της αγάπης», σε ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, παρέα με τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου και τον Ιησουίτη ιερομόναχο π.Tonny, που εξυπηρετεί ποιμαντικά τους αφρικανούς καθολικούς μετανάστες.

Άφησαν έστω και για λίγο πίσω στην Μόρια, τα γενικά και προσωπικά τους προβλήματα, την αβεβαιότητα για το μέλλον και τις στενοχώριες. Ίσως η οικειότητα και το ενδιαφέρον που ένοιωσαν το βράδυ των Χριστουγέννων στην ενορία μας και στο ακόλουθο δείπνο, να αποτελέσει μια γλυκιά ανάμνηση γι αυτούς που θα τους συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή.

Το Χριστουγεννιάτικο δείπνο μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη στη συμβολή της Κάριτας Ελλάς (πολωνικό πρόγραμμα), του JRS των Ιησουιτών και της τοπικής “Συνύπαρξης”. Αργά το βράδυ το Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης, διέθεσε λεωφορείο για την επιστροφή των προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ της Μόριας.

π.Λ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου