Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, σ’ ένα κόσμο που χρειάζεται ειρήνη

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, σ’ ένα κόσμο που χρειάζεται ειρήνη

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, "αδέλφια" σε έναν κόσμο που έχει "πολλή ανάγκη" από ειρήνη και αδελφοσύνη, με σεβασμό στην "ποικιλομορφία", προσφέροντας βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Με αυτά τα λόγια  απευθύνεται  ο Πάπας στο τηλεοπτικό μήνυμα προς τους "αγαπημένους του Μαρόκου", την παραμονή του 28ου αποστολικού ταξιδιού που θα τον οδήγησε χθες  και Κυριακή.

Ως Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι πιστεύουμε στο Θεό τον Δημιουργό και τον Ελεήμονα, ο οποίος δημιούργησε τους ανθρώπους και τους έβαλε στον κόσμο έτσι ώστε να ζουν ως αδέρφια, να σέβεται ο ένας τον άλλον, την πολυμορφία και να βοηθούν ο ένας τον άλλον στις ανάγκες τους. Τους ανέθεσε τη γη, το κοινό μας σπίτι, να την φυλάσσουν με υπευθυνότητα και να την διαφυλάξει για τις επόμενες γενιές.

Ενθάρρυνση για την  πορεία των Χριστιανών

As-Salamu Alaikum!, η ειρήνη να είναι μαζί σας, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος στους Μαροκινούς, ευχαριστώντας τον βασιλιά Mohammed VI για την πρόσκληση και τις αρχές της χώρας για τη "υποδειγματική" συνεργασία. Ο Πάπας αποκαλείται «προσκυνητής» στα βήματα του προκάτοχού του, του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β, ο οποίος επισκέφθηκε το Μαρόκο τον Αύγουστο του 1985. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα ήταν «χαρά» να μοιραστεί «άμεσα» με το λαό τις πεποιθήσεις που εκφράστηκαν στη συνάντηση στο Ραμπάτ. Έτσι, η σκέψη του Φραγκίσκου πηγαίνει στη μικρή τοπική Καθολική χριστιανική κοινότητα, περίπου 25 χιλιάδες άτομα από σχεδόν 35 εκατομμύρια κατοίκους, κυρίως σουνίτες μουσουλμάνους.

Αυτό το ταξίδι θα μου προσφέρει την πολύτιμη ευκαιρία να επισκεφθώ τη χριστιανική κοινότητα που βρίσκεται στο Μαρόκο και να ενθαρρύνω την πορεία της.

Ένας κόσμος πιο δίκαιος και πιο σταθερός

Χθες το απόγευμα, στην έδρα της Κάριτας της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της πρωτεύουσας, ο Ποντίφικας θα συναντήθηκε  και με μια ομάδα μεταναστών: « οι οποίοι –  όπως ανέφερε ο Πάπας – αντιπροσωπεύουν ένα κάλεσμα «για την  από κοινού οικοδόμηση ενός κόσμου πιο δίκαιου και πιο σταθερού».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου