Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, σ’ ένα κόσμο που χρειάζεται ειρήνη

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, σ’ ένα κόσμο που χρειάζεται ειρήνη

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, "αδέλφια" σε έναν κόσμο που έχει "πολλή ανάγκη" από ειρήνη και αδελφοσύνη, με σεβασμό στην "ποικιλομορφία", προσφέροντας βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Με αυτά τα λόγια  απευθύνεται  ο Πάπας στο τηλεοπτικό μήνυμα προς τους "αγαπημένους του Μαρόκου", την παραμονή του 28ου αποστολικού ταξιδιού που θα τον οδήγησε χθες  και Κυριακή.

Ως Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι πιστεύουμε στο Θεό τον Δημιουργό και τον Ελεήμονα, ο οποίος δημιούργησε τους ανθρώπους και τους έβαλε στον κόσμο έτσι ώστε να ζουν ως αδέρφια, να σέβεται ο ένας τον άλλον, την πολυμορφία και να βοηθούν ο ένας τον άλλον στις ανάγκες τους. Τους ανέθεσε τη γη, το κοινό μας σπίτι, να την φυλάσσουν με υπευθυνότητα και να την διαφυλάξει για τις επόμενες γενιές.

Ενθάρρυνση για την  πορεία των Χριστιανών

As-Salamu Alaikum!, η ειρήνη να είναι μαζί σας, λέει ο Πάπας Φραγκίσκος στους Μαροκινούς, ευχαριστώντας τον βασιλιά Mohammed VI για την πρόσκληση και τις αρχές της χώρας για τη "υποδειγματική" συνεργασία. Ο Πάπας αποκαλείται «προσκυνητής» στα βήματα του προκάτοχού του, του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β, ο οποίος επισκέφθηκε το Μαρόκο τον Αύγουστο του 1985. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα ήταν «χαρά» να μοιραστεί «άμεσα» με το λαό τις πεποιθήσεις που εκφράστηκαν στη συνάντηση στο Ραμπάτ. Έτσι, η σκέψη του Φραγκίσκου πηγαίνει στη μικρή τοπική Καθολική χριστιανική κοινότητα, περίπου 25 χιλιάδες άτομα από σχεδόν 35 εκατομμύρια κατοίκους, κυρίως σουνίτες μουσουλμάνους.

Αυτό το ταξίδι θα μου προσφέρει την πολύτιμη ευκαιρία να επισκεφθώ τη χριστιανική κοινότητα που βρίσκεται στο Μαρόκο και να ενθαρρύνω την πορεία της.

Ένας κόσμος πιο δίκαιος και πιο σταθερός

Χθες το απόγευμα, στην έδρα της Κάριτας της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της πρωτεύουσας, ο Ποντίφικας θα συναντήθηκε  και με μια ομάδα μεταναστών: « οι οποίοι –  όπως ανέφερε ο Πάπας – αντιπροσωπεύουν ένα κάλεσμα «για την  από κοινού οικοδόμηση ενός κόσμου πιο δίκαιου και πιο σταθερού».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου