Χρήσιμο δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους από τον Πάπα

Χρήσιμο δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους, από τον Πάπα

ΔΩΡΟ.jpg

Την εποχή των Χριστουγέννων ο Πάπας συνήθιζε να προσφέρει, ως δώρο, τσουρέκια “panetoni” προς τους 4.000 περίπου εργαζόμενους σε υπηρεσίες της Αγίας Έδρας και της Πόλης του Βατικανού. Φέτος, σκεπτόμενος “σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής” ο σύμβουλος του, Ελεημοσυνάριος για έργα φιλανθρωπίας, Καρδινάλιος Κ. Krajewski, φαίνεται ότι εισηγήθηκε (και έγινε δεκτή η πρότασή του) το δώρο να είναι χρήσιμο για την εποχή μας! Γι` αυτό και σε κάθε εργαζόμενο, ως δώρο, θα δοθεί μια συσκευασία με 5 κουτάκια “παρακεταμόλη”.. Ότι πιο χρήσιμο σε περίπτωση αδιαθεσίας ή γρίπης και… φόβου προσέγγισης σε νοσοκομεία που γεμίζουν από ασθενείς κορωνοϊού.

Οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι σχολιάζουν θετικά την πρωτοβουλία: “ο Πάπας σκέπτεται για την υγεία μας (και όχι μόνο)”. Εξίσου ενθαρρυντικό είναι ότι ο Πάπας έχει ζητήσει να μην υπάρξει μείωση προσωπικού, παρόλη την καταβαράθρωση των οικονομικών λόγω κλειστών Μουσείων, μείωσης μισθωμάτων και περιορισμού άλλων πηγών εσόδων. Επομένως, ανεξαρτήτως δώρου, το βασικότερο είναι ότι η εργασία τους παραμένει ενεργή, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Πληροφορίες και φωτογραφία από ιταλική εφημερίδα IL Messaggero

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου