Χιλή, «Εκστρατεία αδελφοσύνης 2020» υπέρ των μεταναστών

Χιλή, «Εκστρατεία αδελφοσύνης 2020» υπέρ των μεταναστών

Η εκστρατεία θα χρησιμεύσει για τη συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης για την υποστήριξη προγραμμάτων υπέρ των μεταναστών όλης της Χώρας, ιδιαίτερα στον τομέα υποδοχής, προώθησης και ένταξης.
«Η δική σου και η δική μας συμβολή, ελπίδα για όλους»: αυτό είναι το σλόγκαν της «Εκστρατείας αδελφοσύνης 2020» που προωθείται από την Καθολική Εκκλησία της Χιλής για την Περίοδο της Τεσσαρακοστής. Η πρωτοβουλία αυτή θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου, Τετάρτη των Τεφρών και θα τελειώσει στις 5 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων.
Η ροή των μεταναστών αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλη την Λατινική Αμερική.
«Τα τελευταία χρόνια – διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Συνόδου της Ιεραρχίας της Χιλής – η μεταναστευτική ροή προς την Χιλή έχει αυξηθεί σημαντικά, ξεπερνώντας τις πραγματικές δυνατότητες υποδοχής και προσοχής, ιδιαίτερα απέναντι στους ευάλωτους μετανάστες, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο σε κοινωνικό και ποιμαντικό της Εκκλησίας». «Αυτό δημιουργεί – δηλώνει – μια μεγάλη πρόκληση και ευθύνη για όλη την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική». Θα πρέπει ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι, με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν το 2019, είναι πλέον δυνατή η υποστήριξη 29 προγραμμάτων σε εθνικό επίπεδο.

Πως να προωθηθεί αυτή η πρωτοβουλία.
Με την ευκαιρία της Εκστρατείας, κάθε ενορία και ιερέας της Χώρας θα λάβει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με ενδείξεις για την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας στους πιστούς, στα εκκλησιαστικά κινήματα, στα σχολεία και στις οικογένειες. «Η ομάδα της Εκστρατείας αδελφοσύνης – διαβάζουμε – προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, σκεπτόμενοι τους μετανάστες αδελφούς και αδελφές που μας έχουν ανάγκη». Επίσης υπάρχει και η πρόσκληση να χρησιμοποιηθούν και τα κοινωνικά δίκτυα έτσι ώστε να μοιραστούν και να ευαισθητοποιηθούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι σχετικά με αυτό το θέμα.

   

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 31 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου