Χειροτονία διακόνου στην Καθολική Εκκλησία Σάμου

Πηγή: http://samiaki.tv/

Χειροτονία διακόνου στην Καθολική Εκκλησία Σάμου

Πραγματοποιήθηκε από τον Σεβ.Μητροπολίτη της Επισκοπής Χίου, Σάμου και Κυκλάδων κο Νικόλαο, η χειροτονία στον πρώτο βαθμό ιερωσύνης του κ. Μάριου Φώσκολου, σήμερα στις 18.00 στον ιερό ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου Σάμου, παρουσία πλήθους ιερωμένων, πιστών, φίλων και ενδιαφερόμενων να δουν τα ειωθότα της Καθολικής Εκκλησίας.
Η τελετή άρχισε ακριβώς στις 6 το απόγευμα, τελέστηκε η θεία λειτουργία και κατά την διάρκειά της τελέστηκε η χειροτονία του νέου διακόνου, σύμφωνα με το τυπικό. Πλήθος και από πλευράς προσφύγων, καθολικών στο θρήσκευμα από τις πρώην αφρικανικές αποικίες της Γαλλίας, οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους τόνο στην διάρκεια του τελετουργικού.
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν, όταν οι πρόσφυγες τραγουδώντας ύμνους και κάνοντας χορευτικές κινήσεις, παρέδωσαν στον νέο διάκονο ως δώρο πίνακα ζωγραφικής, όπου απεικονίζονταν μια γνώριμη σε όλους εικόνα, μιας βάρκας γεμάτης με πρόσφυγες με τα χέρια σηκωμένα ψηλά.
Στο τέλος της τελετής μίλησε φανερά συγκινημένος ο κος Μάριος Φώσκολος, ευχαριστώντας τον Θεό, τον επίσκοπο, τους ιερείς, την οικογένειά του, τα Μέσα Ενημέρωσης και τους παρευρισκόμενους γιά την παρουσία τους αυτή την τόσο σημαντική ημέρα της ζωής του. Ο κος Φώσκολος είναι από την Τήνο και θα έχει στην ευθύνη του την Καθολική Εκκλησία της Σάμου από τώρα και στο εξής.

Φωτογραφίες από την χειροτονία μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Πηγή:http://samiaki.tv/

http://samiaki.tv/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA/

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου