Βρέθηκε το σώμα του ιερέα που είχε απαχθεί στις 3 Απριλίου

Βρέθηκε το σώμα του ιερέα που είχε απαχθεί στις 3 Απριλίου

Την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε στην πόλη Cuernavaca, Morelos, το άψυχο σώμα του ιερέα Moisés Fabila Reyes, ο οποίος ανήκε στον κλήρο αυτής της Αρχιεπισκοπής και ασκούσε τη διακονία του στην Εθνική Βασιλική της Γουαδελούπης. Είναι ο τρίτος ιερέας που δολοφονείται, μόνο τον μήνα Απρίλιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Μεξικού κυκλοφόρησε χθες το βράδυ μέσω του γραφείου επικοινωνίας του, ένα ανακοινωθέν με το οποίο «πληροφορεί με θλίψη ότι την Τετάρτη 25 Απριλίου, βρέθηκε στην πόλη Cuernavaca, Morelos, το άψυχο σώμα του ιερέα Moisés Fabila Reyes, ο οποίος ανήκε στον κλήρο της αρχιεπισκοπής, και ασκούσε τη διακονία του στη διακεκριμένη Εθνική Βασιλική της Γουαδελούπης». Το κείμενο, που απεστάλη στο Πρακτορείο Fides, τελειώνει εκφράζοντας την συμμετοχή του στη θλίψη που πλήττει την οικογένειά του και τους φίλους του πατέρα Moisés και διαβεβαιώνοντας για την προσευχή για την αιώνια ανάπαυση της ψυχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το Fides, ο 83άχρονος ηλικιωμένος ιερέας, απήχθη στις 3 Απριλίου ενώ ταξίδευε με την οικογένειά του από την Πόλη του Μεξικού στην Cuernavaca και πέθανε πριν από την καταβολή λύτρων από την οικογένειά του, εξαιτίας της εύθραυστης κατάστασης της υγείας του και της φυλάκισής του. Γεννημένος στις 15 Δεκεμβρίου 1934 στο Vallede Bravo, στην Πολιτεία του Μεξικού, χειροτονήθηκε ιερέας στις 29 Ιουνίου 1961 στον καθεδρικό ναό του Μεξικού. Πρόκειται για τον τρίτο ιερέα που δολοφονείται στο Μεξικό μέσα στον μήνα Απρίλιο.

Οι άλλοι δολοφονημένοι ιερείς

Το βράδυ της 20ης Απριλίου, ο δον Juan Miguel Contreras Garcia, 33 ετών, ο οποίος πρόσφατα είχε χειροτονηθεί ιερέας, δολοφονήθηκε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας την οποία τέλεσε στην ενορία San Pioda Pietrelcina του Tlajomulco στο Jalisco, όπου είχε αντικαταστήσει έναν άλλο ιερέα που είχε δεχθεί απειλές θανάτου. Ο Don Rubén Alcántara Díaz, 50 ετών, δικαστικός βικάριος της επισκοπικής διοίκησης Izcalli, στην κοινότητα Cuautitlán,  δολοφονήθηκε το βράδυ της 18ης Απριλίου, με μαχαίρι, στο γραφείο του στην εκκλησία Nuestra Señora del Carmen, στην περιοχή Cumbria. (Πρακτορείο Fides)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου