Βραβεία Zayed 2021 για την ανθρώπινη αδελφοσύνη

Βραβεία Zayed 2021 για την ανθρώπινη αδελφοσύνη

ΒΡΑΒΕΙΑ_ZAYED_2021_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ_ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ_2.jpg

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανακήρυξη, από τον ΟΗΕ, της 4ης Φεβρουαρίου ως Ημέρα Ανθρώπινης Αδελφοσύνης, με αφορμή το σχετικό Κείμενο που συνυπέγραψαν την 4-2-2019 στα H.A.E. ο Πάπας και ο Μεγάλος Ιμάμης του Al-Azhar, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι νικητές σχετικού Βραβείου, στο όνομα του Σείχη – Ηγέτη των Εμιράτων.

Τα βραβεία, σε διαδικτυακή τελετή, παρεμβαινόντων του Πάπα Φραγκίσκου και του Μεγάλου Ιμάμη Ahmad Al-Tayyeb, έλαβαν ο Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. Antonio Guterres, Πορτογάλος, 71 ετών, για τις συνεχείς παρεμβάσεις του ώστε τα βάρη της πανδημίας να κατανεμηθούν ισομερώς μεταξύ πλούσιων και φτωχών κρατών και η Latifa Ibn Ziaten, γαλλίδα με μαροκινές ρίζες, 61 ετών, ιδρύτρια της οργάνωσης “Imad, για τη Νεολαία και την Ειρήνη.”

Η βραβευθείσα, μητέρα 5 παιδιών, είναι μια γυναίκα που μετέτρεψε τη μητρική οδύνη σε αγάπη για το πλησίον. Πριν 9 χρόνια ο γιος της Imad, Αλεξιπτωτιστής του γαλλικού στρατού, δολοφονήθηκε από ένα μετανάστη δεύτερης γενιάς. Η μάνα θέλησε να γνωρίσει το δράστη και διαπίστωσε ότι ήταν “ένα παιδί που δεν είχε καταφέρει ποτέ να ενσωματωθεί στην κοινωνία”. Από τότε ταξιδεύει σε όλη τη Γαλλία μεταφέροντας μηνύματα κοινωνικής αρμονίας.

Πληροφορίες: Avvenire
Foto: Latifa Ibn Ziaten (από το διαδίκτυο).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου