Βοηθείστε μας να βοηθήσουμε

Βοηθείστε μας να βοηθήσουμε

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι γιορτές αγάπης και δωρεάς προς όποιον υποφέρει. Αυτό το βεβαιώνει μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε μία ομάδα εθελοντών  της  Moas που ενεργοποιούνται στο Bangladesh

“Μην αφήσουμε να εκτυφλωθούμε από τα φώτα των Χριστουγεννιάτικων εορτών ξεχνώντας  το πραγματικό νόημα των εορτών: το μήνυμα αγάπης". Είναι το κάλεσμα που γίνεται τις ημέρες αυτές από την Moas – Migrant Offshore Aid Station – μία οργάνωση μη κυβερνητική  ειδικευμένη  σε αναζήτηση βοήθειας.

Η φωνή της Moas αφορά ιδιαίτερα  τα 655.000 άτομα  που από τον περασμένο Αύγουστο  εγκλωβίστηκαν στο Bangladesh πρόσφυγες από τη γειτονική Myanmar.

“Ο Πάπας Φραγκίσκος με το ταξίδι του στο  Bangladesh κατεύθυνε την προσοχή του κόσμου  προς εκείνους που υποφέρουν, τους φτωχούς και τους τελευταίους  που ζουν συγκεντρωμένοι σ’ αυτή τη Χώρα, ενώ η Δύση γενικά ει με αδιαφορία”.

Η αδιαφορία για το δράμα των  προσφύγων και μεταναστών εκ των οποίων  περίπου το  60%, είναι γυναίκες και παιδιά ,αλλά υπάρχουν και ηλικιωμένοι, διότι κανένας δεν θέλησε στη φυγή τους  να αφήσει πίσω ακόμη και με το κόστος να τους φορτωθούν στους ώμους τους  και να βαδίζουν πολλά χιλιόμετρα. “Βοηθείστε μας για να βοηθήσουμε” είναι η έκκληση με την οποία η  Moas θέλει να συγκεντρώσει  πηγές  για να μπορέσει να σταθεί καλύτερα κοντά στα 300 περίπου άτομα  που φροντίζει  κάθε μέσα στους χώρους φιλοξενίας στο Bangladesh.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου