Μήνυμα του Καρδινάλιου Vingt-Trois μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Μήνυμα του Καρδινάλιου Vingt-Trois
μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

 

Ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Καρδινάλιος André Vingt-Trois, εξέδωσε μια δήλωση καταδικάζοντας τις επιθέσεις στην πόλη του, επαινώντας την πρώτη αντίδραση και προτρέποντας την ενότητα στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που σκότωσε τουλάχιστον 128 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Καρδινάλιου Vingt-Trois» από το Vatican Radio, ακολουθεί παρακάτω.
«Η πόλη μας το Παρίσι, η χώρα μας, χτυπήθηκε χθες το βράδυ με ιδιαίτερη αγριότητα και ένταση.
Μετά τις επιθέσεις του περασμένου Ιανουάριου, μετά την επίθεση στη Βηρυτό αυτή την εβδομάδα και πολλές άλλες σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας και σε άλλες αφρικανικές χώρες, η χώρα μας γνωρίζει εκ νέου τον πόνο της θλίψης και πρέπει να αντιμετωπίσει τη βαρβαρότητα που εξαπλώνεται από ομάδες φανατικών.
Σήμερα το πρωί προσεύχομαι και καλώ τους Καθολικούς του Παρισιού να προσευχηθούν, για όσους έχασαν τη ζωή τους χθες και για τις οικογένειές τους, για τους τραυματίες και τους αγαπημένους τους αυτών και γι” αυτούς που δουλεύουν σκληρά βοηθώντας τους, για τις αστυνομικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις και για τους ηγέτες και τη χώρα μας, ώστε να μπορέσουμε μαζί να παραμείνουμε ενωμένοι και με την ειρήνη στην καρδιά.
Ζητώ από τους ενορίες του Παρισιού να συμμορφωθουν ακριβώς με τα μέτρα που εκδίδονται από τις δημόσιες αρχές. Τους ζητώ να κάνουν τις σημερινές και αυριανές ημέρες, ημέρες πένθους και προσευχής.
Την Κυριακή το βράδυ στις 18.30 θα προϊσταμαι σε Λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων για τα θύματα και τις οικογένειές τους και για τη χώρα μας. Η καμπάνα του καθεδρικού ναού θα χτυπήσει στις 18.15. Η Καθολική Τηλεόραση (KTO) θα μεταδώσει αυτή τη Συγκέντρωση, επιτρέποντας σε όλους όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν μαζί μας.
Αντιμέτωποι με τη βία των ανθρώπων, είθε να λάβουμε τη χάρη μιας ζεστής καρδιάς, χωρίς μίσος. Είθε η μετριοπάθεια, η εγκράτεια και ο έλεγχος που έχει επικρατήσει μέχρι στιγμής, να διατηρηθεί κατά τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να οδηγηθεί σε πανικό ή μίσος. Ζητάμε η Θεία Χάρη να είναι ο στυλοβάτης της ειρήνης. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για την ειρήνη αν οικοδομούμε με δικαιοσύνη.»

 

+ Καρδινάλιος Vingt-Trois,
Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού

Πηγή: http://en.radiovaticana.va
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου