Μήνυμα του Καρδινάλιου Vingt-Trois μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Μήνυμα του Καρδινάλιου Vingt-Trois
μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

 

Ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Καρδινάλιος André Vingt-Trois, εξέδωσε μια δήλωση καταδικάζοντας τις επιθέσεις στην πόλη του, επαινώντας την πρώτη αντίδραση και προτρέποντας την ενότητα στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που σκότωσε τουλάχιστον 128 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Καρδινάλιου Vingt-Trois» από το Vatican Radio, ακολουθεί παρακάτω.
«Η πόλη μας το Παρίσι, η χώρα μας, χτυπήθηκε χθες το βράδυ με ιδιαίτερη αγριότητα και ένταση.
Μετά τις επιθέσεις του περασμένου Ιανουάριου, μετά την επίθεση στη Βηρυτό αυτή την εβδομάδα και πολλές άλλες σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας και σε άλλες αφρικανικές χώρες, η χώρα μας γνωρίζει εκ νέου τον πόνο της θλίψης και πρέπει να αντιμετωπίσει τη βαρβαρότητα που εξαπλώνεται από ομάδες φανατικών.
Σήμερα το πρωί προσεύχομαι και καλώ τους Καθολικούς του Παρισιού να προσευχηθούν, για όσους έχασαν τη ζωή τους χθες και για τις οικογένειές τους, για τους τραυματίες και τους αγαπημένους τους αυτών και γι” αυτούς που δουλεύουν σκληρά βοηθώντας τους, για τις αστυνομικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις και για τους ηγέτες και τη χώρα μας, ώστε να μπορέσουμε μαζί να παραμείνουμε ενωμένοι και με την ειρήνη στην καρδιά.
Ζητώ από τους ενορίες του Παρισιού να συμμορφωθουν ακριβώς με τα μέτρα που εκδίδονται από τις δημόσιες αρχές. Τους ζητώ να κάνουν τις σημερινές και αυριανές ημέρες, ημέρες πένθους και προσευχής.
Την Κυριακή το βράδυ στις 18.30 θα προϊσταμαι σε Λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων για τα θύματα και τις οικογένειές τους και για τη χώρα μας. Η καμπάνα του καθεδρικού ναού θα χτυπήσει στις 18.15. Η Καθολική Τηλεόραση (KTO) θα μεταδώσει αυτή τη Συγκέντρωση, επιτρέποντας σε όλους όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν μαζί μας.
Αντιμέτωποι με τη βία των ανθρώπων, είθε να λάβουμε τη χάρη μιας ζεστής καρδιάς, χωρίς μίσος. Είθε η μετριοπάθεια, η εγκράτεια και ο έλεγχος που έχει επικρατήσει μέχρι στιγμής, να διατηρηθεί κατά τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να οδηγηθεί σε πανικό ή μίσος. Ζητάμε η Θεία Χάρη να είναι ο στυλοβάτης της ειρήνης. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για την ειρήνη αν οικοδομούμε με δικαιοσύνη.»

 

+ Καρδινάλιος Vingt-Trois,
Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού

Πηγή: http://en.radiovaticana.va
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου