Βαδίζετε στην αγάπη, ας βαδίσουμε μαζί προς την προσεχή Σύνοδο των Επισκόπων.

Βαδίζετε στην αγάπη, ας βαδίσουμε μαζί προς την προσεχή Σύνοδο των Επισκόπων.

Χθες Κυριακή μετά τη θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Ο Καρδινάλιος Bassetti, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της καθολικής Ιεραρχίας της Ιταλίας, ο Πάπας παρέδωσε στους νέους τη εντολή, ευλογώντας το ομοίωμα  της Παναγίας του Loreto και τον Εσταυρωμένο   του Αγίου Δαμιανού  που θα  σταλούν στην Παγκόσμια Συνάντηση της Νεολαίας  το  2019 στον Παναμά.

Σήμερα σας προτρέπω  να είστε πρωταγωνιστές στο καλόe! Να μην αισθάνεστε εντάξει όταν κάνετε το κακό.. Ο  καθένας είναι υπαίτιος όταν δεν κάνει το καλό  που μπορούσε να κάνει και δεν το έκανε.

Από το μεγάλο πλατύσκαλο της Πλατεία του Αγίου Πέτρου ενώπιον  70 χιλιάδων νέων  που έφθασαν στη  Ρώμη  για να τον συναντήσουν, ο Πάπας Φραγκίσκος  απεύθυνε το κάλεσμα  του  και την ελπίδα του  διότι από αυτά  μπορεί να γεννηθεί ένας  κόσμος «ικανός να προσκολληθεί στο καλό».

Δε φθάνει να μη μισούμε, πρέπει να συγχωρούμε, δε φθάνει  να μη έχουμε άγχος, πρέπει να προσευχόμαστε  για τους εχθρούς, δε φθάνε  να μην προκαλούμε διαιρέσεις, πρέπει να φέρνουμε την ειρήνη εκεί που δεν υπάρχει

Είναι ανάγκη να παρεμβαίνουμε εκεί που το κακό  διαδίδεται.  Διότι το κακό  διαδίδεται  εκεί που λείπουν οι αληθινοί χριστιανοί  που αντιστέκονται  με το καλό., “να βαδίζουμε στην αγάπη”, σύμφωνα με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου.aolo.

Το μήνυμα του Πάπα κάνει έκκληση  στο θάρρος  παρά τους ήπιους φόβους , στα όνειρα παρά  τους πειρασμούς  μιας άνετης  ζωής, διότι ο Πάπας Φραγκίσκος  έχει εμπιστοσύνη  στη δύναμη  αυτών των νέων  «εκ φύσεως» «δυναμικοί,  με πάθος και με θάρρος», αφού έφθασαν με τα πόδια στη Ρώμη  από μακριά  με τις ικεσίες προς ΤΗΝ Αειπάρθενο Μαρία:

Αγαπητοί νέοι, αυτές τις μέρες περπατήσατε ! Γι’ αυτό είστε προπονημένοι  και μπορώ να σας πως: Βαδίζετε στην αγάπη! Βαδίζετε στην αγάπη και ας βαδίσουμε μαζί προς την προσεχή Σύνοδο των Επισκόπων.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου