Αναβάλλεται ή «µετακοµίζει» η Πανορθόδοξη σύνοδος;

Αρχική σελίδα – Επικαιρότητα

Αναβάλλεται ή «µετακοµίζει» η Πανορθόδοξη σύνοδος;

• Δεκέμβριος 11, 2015 09:53
• Από Ορθόδοξος Τύπος 

Ως φαίνεται η Μεγάλη Σύνοδος δεν θα πρέπη να συγκληθή, αλλά ακόμη και εάν συγκληθή δεν θα πρέπη να γίνη εις την Κωνσταντινούπολιν.
Συμφώνως προς το pentapostagma.gr της 5ης Δεκεμβρίου 2015:
«Ο χώρος διεξαγωγής είχε καθορισθεί να είναι ο ορθόδοξος ναός της Αγίας Ειρήνης, στην Κωνσταντινούπολη το 2016. Αυτό µπορεί να αλλάξει λόγω της διαρκούς κλιµάκωσης των εντάσεων στις σχέσεις µεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας», συµφωνα µε τον Γενικό Γραµµατέα του ∆ιορθόδοξου
τµηµατος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) π. Igor Yakymchuk.
«Τώρα µπορούµε µόνο υποθετικά να συζητήσουµε για το πως οι πολιτικές συνθήκες των τελευταίων ηµερών µπορεί να επηρεάσουν την οικουµενική σύνοδο.
Επίσης δεν είναι γνωστό πότε θα υπάρξει και εάν θα πραγµατοποιηθεί η συνοδος αυτή. Λόγω της πιθανής επιδείνωσης της κατάστασης είναι πολύ πιθανό, η οικουµενική σύνοδος να πραγµατοποιηθεί σε διαφορετική τοποθεσία. Είναι δύσκολο να µιλήσω γι’ αυτό..» είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Yakymchuk. Ο ίδιος ο γραµµατέας της ρωσικής εκκλησίας τόνισε ότι η τελική απόφαση για την ηµεροµηνία και τον τόπο διεξαγωγής της οικουµενικής συνόδου θα πρέπει να ληφθεί µε οµοφωνία όλων των Προκαθηµένων των ΟρθοδόξωνΕκκλησιών. «Η επόµενη συνεδρίαση της Επιτροπής για την προετοιµασία της οικουµενικής συνόδου θα πραγµατοποιηθεί στην Ελλάδα , όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις», δήλωσε ο Γενικός Γραµµατέας της ρωσικής εκκλησίας. Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ορθοδόξων Πολιτών Valentin Lebedev πιστεύει ότι η οικουµενική σύνοδο θα είναι καλύτερανα πραγµατοποιηθεί στην Ρωσία».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου