ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Οι εφημέριοί μας γίνονται θυσία, προκειμένου να ανταποκριθούν στις πολλές ποιμαντικές υποχρεώσεις τους, ιδιαίτερα κατά τις  μεγάλες εορτές, όπως τα Χριστούγεννα.

Δεν είναι δυνατόν ένας εφημέριος ο οποίος υπηρετεί δύο νησιά να μπορεί ταυτόχρονα τη νύκτα των Χριστουγέννων να είναι παρών και στα δύο.

Αυτό συνέβη φέτος και στη Μυτιλήνη. Εκεί δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε ιερέα για τη νύκτα των Χριστουγέννων. Όλη  λοιπόν η ευθύνη της πνευματικής εξυπηρέτησης έπεσε στον άξιο Υποδιάκονο μας Λεονάρδο, ο οποίος καθημερινά, και μαζί με την απασχόληση (καθηγητής αγγλικής γλώσσα σε δημόσιο σχολείο) δίνει  δείγματα μεγάλης  προσφοράς και αγάπης προς την ενορία της Μυτιλήνης. Γίνεται τα πάντα τοις πάσι για να εξυπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο με όσες  δυνατότητες  που του εξασφαλίζει η χειροθεσία του Υποδιακόνου.

Χθες τη νύκτα ο Ναός της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη που είχε κατακλυστεί από πρόσφυγες και μετανάστες  που με τη βοήθεια του άξιου Υποδιακόνου μας ένιωσαν τη χαρά της  Γέννησης του Χριστού έστω και μόνο με την απλή τέλεση της Ακολουθίας του Λόγου αλλά και την μετάδοση της Αγίας Κοινωνίας.

Μετά την Ακολουθία του Λόγου, όλοι  οι παρόντες προσκαλέστηκαν σε τραπέζι αγάπης που τους πρόσφερε η ενορία στο γειτονικό Εστιατόριο. Η χαρά, η κοινωνία και η αγάπη  φαίνεται ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων από το φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε:

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου