Το ποδήλατο του Θεού

Το ποδήλατο του Θεού


Συχνά στην πόλη αλλά πολύ πιο συχνά στην ύπαιθρο βλέπει κανείς μια ομάδα οικογενειών  που θέλοντας να διασκεδάσουν επιλέγουν να κάνουν ένα περίπατο στην εξοχή με  .

Γνωρίζω μια πολύτεκνη οικογένεια που είναι μπαφιασμένη με το ποδήλατο. Ο μπαμπάς συχνά διοργάνωνε ποδηλατοδρομίες.

Ο κάθε ένας έχει το δικό του ποδήλατο και επομένως τρέχει  με τα δικά του πόδια. Εκτός από τον πιο μικρό , τον Ειρηναίο  που επειδή είναι ακόμη ενός έτους, ήθελε  και είχε φυσικά  μόνο το ποδήλατο του μπαμπά. Δηλαδή έτρεχε με τα πόδια του μπαμπά.

Στο τέλος κάθε οικογενειακής  ποδηλατοδρομίας, ο πιο ευτυχισμένος ήταν ο Ειρηναίος. Έβγαινε πάντα νικητής……Το ωραίο ήταν ότι κανένας από τα αδέλφια  δεν ζήλευε  τις   αναμφισβήτητες νίκες  του μικρού, αιώνιου νικητή.

Ακόμη και ο μπαμπάς χαιρόταν μπροστά σε όλους  για τις χαρούμενες νίκες του Ειρηναίου, παρόλο που δεν ήταν κατώτερη η χαρά  διαπιστώνοντας  την καλή θέληση,  και την προσπάθεια  και τα «νικηφόρα» αποτελέσματα των άλλων παιδιών του, τα οποία πάντα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους.

Και τώρα που τα παιδιά μεγάλωσαν, ο μπαμπάς δεν κουράζεται να ανακαλεί τη χαρά των ποδηλατοδρομιών  που νικούσε πάντα ο πιο μικρός.

Και ολοκληρώνει λέγοντας,  ότι σε κάθε ειδικότητα  της ζωής, η νίκη  είναι πάντα εκείνου – που ενώ παιδί- ζει, αναπνέει, ενεργεί, αγωνίζεται και συναγωνίζεται  με το «ποδήλατο» του Θεού, του πατέρα. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου