Το Πάσχα στη Σάμο

Το Πάσχα στη Σάμο


Όλα έτοιμα για να υποδεχτεί τους πιστούς μας η ενορία στο Βαθύ της Σάμου σήμερα Μεγάλη Πέμπτη όπου εορτάζεται και τελείται  η  ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου του Κυρίου.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του Σεβασμιότατου π. Νικόλαου αλλά και του εφημερίου π. Ριχάρδου να βρεθεί λύση ώστε να εξυπηρετηθεί και η δική μας ενορία από έναν Ιερέα τις μέρες αυτές του  Πάσχα, δεν κατέστη δυνατή η παρουσία Ιερέα.

Για την ακρίβεια είχε βρεθεί λύση  αλλά δυστυχώς για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να έρθει ο ιερέας που είχε απαντήσει θετικά στην πρόσκληση τόσο του Αρχιεπισκόπου μας όσο και του εφημερίου. Ο δε εφημέριος μας ποιμαίνει  και άλλη ενορία αυτή της Μυκόνου.

Έτσι με την βοήθεια του Υποδιακόνου, η ενορία θα συναχθεί και θα τελέσει Ακολουθία Λόγου.

Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν ο εφημέριος την Κυριακή του Πάσχα θα πάρει το αεροπλάνο από Μύκονο να μεταβεί στην Αθήνα και από εκεί στη Σάμο διότι δεν υπάρχει άλλο μέσον μετάβασής του.  Τον ευχαριστούμε και τον περιμένουμε να μας αναγγείλει τη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου έστω και τη Δευτέρα του Πάσχα, εφόσον σύμφωνα με το λειτουργικό πνεύμα της Εκκλησίας μας όλη η Εβδομάδα είναι «σαν μία Πασχαλινή Ημέρα».

Ο Θερισμός είναι πολύς, οι εργάτες λίγοι. 

υμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου