Το παράδειγμα της Αγίας Ρίτας αναβίωσαν τέσσερις γυναίκες της εποχής μας

Το παράδειγμα της Αγίας Ρίτας αναβίωσαν τέσσερις γυναίκες της εποχής μας

Επειδή ακολούθησαν  τις αρετές της Αγίας Ρίτας, σήμερα στην Cascia τέσσερις γυναίκες λαμβάνουν τη διεθνή αναγνώριση των μοναχών του τάγματος του Αγίου Αυγουστίνου. Αύριο, λειτουργική εορτή της Αγίας Ρίτας, το ποντιφικό τελετουργικό με τον καρδινάλιο Amato και η παραδοσιακή ευλογία των ρόδων.

Υπηρεσία προς τον πλησίον, επιμονή, ταπεινότητα και θάρρος αγκαλιάζοντας τον σταυρό μας: αυτές τις αρετές της Αγίας Ρίτας ενστερνίστηκανοι τέσσερις γυναίκες που σήμερα θα λάβουν τη διεθνή Αναγνώριση που είναι αφιερωμένη στην Αγία των αδύνατων περιπτώσεων. Στην ιστορία της μοναχής του τάγματος του αγ. Αυγουστίνου αντικατοπτρίζονται ακόμη και σήμερα πολλές ιστορίες. Γυναίκα, σύζυγος, μητέρα χήρα, μοναχή, στιγματισμένη, η Αγία Ρίτα βίωσε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς της εφαρμόζοντας τις αξίες της αποδοχής, της φιλανθρωπίας, του διαλόγου και της συγχώρεσης.

Οι γυναίκες με τις αρετές της Αγίας Ρίτας

Φέτος οι αρετές της αγίας Ρίτας αναγνωρίστηκαν στην Emanuela Disarò και την Daniela Burigotto – μητέρες αντίστοιχα των Gloria Trevisan και Marco Gottardi, των δυο αρραβωνιαστικών από τη Βενετία που πέθαναν κατά την πυρκαγιά του Grenfell Tower στο Λονδίνο – επειδή αγκάλιασαν τον σταυρό τους αναζητώντας δύναμη στην πίστη. Στην Soňa Vancaková από το Košice (Σλοβακία) επειδή αγωνίστηκε και πίστευε μέχρι τέλους στην αγία της οικογένειας, μετατρέποντας τη δύσκολη οικογενειακή εμπειρία της σε συγκεκριμένη βοήθεια για άλλες οικογένειες που αντιμετώπιζαν δυσκολίες. Και ακόμη στην Giuseppina Ceccaroni του Gualdo Cattaneo (Περούτζια), επειδή αντιμετώπισε τα εμπόδια της ζωής βρίσκοντας δύναμη μέσα από την πίστη και την υπηρεσία προς τον πλησίον. Οι τέσσερις «γυναίκες της Ρίτας» θα λάβουν, σήμερα το απόγευμα, την περγαμηνή αναγνώρισης από τα χέρια του Γενικού του Τάγματος του Αγ. Αυγουστίνου, π. Alejandro Moral Antòn, στη Βασιλική της Αγίας Ρίτας.

60η αδελφοποίηση πίστης και ειρήνης: CasciaKošice

Την παραμονή της θείας λειτουργίας για την μνήμη της Αγίας της Roccaporena, χθες στις 18:30, έγινε  η τελετή της Μετακομιδής, ενώ στις 21:30 έφθασε η Φλόγα της Ειρήνης, σύμβολο αδελφοποίησης της πίστεως και της ειρήνης που κάθε χρόνο ενώνει την Cascia με μια άλλη πόλη στο όνομα της Αγίας Ρίτας. Φέτος, 60η επέτειος της πρωτοβουλίας αυτής, η αδελφοποιητός πόλη είναι το Košice στην Σλοβακία, όπου υπάρχει μια κοινότητα Αυγουστίνων και όπου στις 8 Μαΐου αφιερώθηκε μια εκκλησία στην Αγία.

Η παραδοσιακή ευλογία των ρόδων

Σήμερα 22 Μαΐου, αποκορύφωμα της γιορτής της Αγίας Ρίτας, το επίσημο τελετουργικό της πανήγυρης στην Βασιλική. Για φέτος στις 11:00 η ώρα, θα προΐσταται ο καρδινάλιος Angelo Amato, Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για την υπόθεση των Αγίων. Στο τέλος θα γίνει η δέηση προς την Αγία Ρίτα και η παραδοσιακή ευλογία των ρόδων, σύμβολο της αγίας, τα οποία φυλάσσονται ή δωρίζονται σε ένα άτομο που χρήζει παρηγοριάς.

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου