Το παντοδύναμο παιδί

Ο άνθρωπος που κρέμεται στο κενό αισθάνεται τη μεγαλύτερη ανασφάλεια, δεν έχει καμία στήριξη που να τον καθησυχάζει. Είναι σε μέγιστη ασφάλεια και σταθερότητα μόνο όταν πατά με τα πόδια του στη γη.

Ο γλάρος όμως ακόμα και με τα πόδια του στη γη δεν είναι τόσο ασφαλής  και σταθερός όπως όταν, χάρη στη μέγιστη ικανότητα  που νιώθει όταν βρίσκεται στον αέρα μπορεί και πρέπει να ανοίξει διάπλατα τα φτερά που του δίνουν τη μέγιστη ασφάλεια.

Εγώ κι εσύ στην πραγματικότητα  ακόμη και με τα δυο μας πόδια πάνω στη δεν αισθανόμαστε  απόλυτη ασφάλεια και βέβαια ούτε όταν βρισκόμαστε στο αέρα μέσα σε ένα αεροπλάνο με ολάνοικτα τα φτερά του.

Το παιδί είναι η προσωποποιημένη αδυναμία … Η μέγιστη δύναμη του την δείχνει ότι κρατά το χέρι της μητέρας του,  επιτρέποντας της να εκφράζει προς χάρη του όλες τις ικανότητές της.

Μέγιστη ασφάλεια, την πιο αξιόπιστη υποστήριξη δωρίζονται απλά αισθάνονται την πιο άβολα από την αναστολή αυτή? απλά ότι είναι μια ευκαιρία στο οποίο καλούνται να ανοίξουν, ανοίξει διάπλατα τα φτερά της πίστης-εμπιστοσύνης.

Μακάριοι είναι εκείνοι που πιστεύουν χωρίς να δει. Απλά πίστη μας επιτρέπει μπαμπά να εκφράσουν υπέρ μας παντοδυναμία του. Γι 'αυτό είμαστε δυνατοί ακριβώς λόγω της αδυναμίας μας.

Η μέγιστη σιγουριά, το στήριγμα  το πιο σίγουρο  μας δίνονται όταν αντιληφθούμε την αναγκαιότητα εξάρτησή μας. Ακριβώς τότε  είναι η ευκαιρία στην οποία πρέπει να ανοίξουμε διάπλατα τα φτερά της πίστης μας και της εμπιστοσύνης μας.

Μακάριοι όσοι πιστεύουν χωρίς να έχουν δει. Ακριβώς η πίστη μας επιτρέπει στον Πατέρα να εκφράσει προς χάρη μας  την παντοδυναμία του. Να γιατί είμαστε δυνατοί  ακριβώς  χάρη στην αδυναμία μας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου