Το νησί Μαυρίκιος περιμένει την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου

Το νησί  Μαυρίκιος περιμένει την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου

Κάθε 8 Σεπτεμβρίου, παραμονή της γιορτής του Μακαρίου Jacques-Désiré Laval, οι πιστοί του νησιού Μαυρίκιος πηγαίνουν με λιτανεία και προσεύχονται στο Προσκύνημα που είναι αφιερωμένο στον Γάλλο ιεραπόστολο , ο οποίος στα μισά του έτους 800 αφιέρωσε τη ζωή του στον ευαγγελισμό των κοινοτήτων του νησιού που μόλις είχαν ελευθερωθεί από τη σκλαβιά. Η μνήμη του Μακαρίου, που τιμάται επίσης από το μεγαλύτερο μέρος των ινδουιστών , είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του Μαυρίκιος. Η αναμονή φέτος είναι ιδιαίτερα αισθητή διότι αναμένεται η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος σήμερα θα επισκεφθεί ανεπισήμως το Προσκύνημα.

Σήμερα η άφιξη του Ποντίφικα στο Port Louis
Ο Ποντίφικας θα φθάσει στο αεροδρόμιο της Πρωτεύουσας του Port Louis σήμερα το πρωί και μετά την τελετή της υποδοχής από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης του Μαυρίκιος Pravind Kumar και του Καρδιναλίου Maurice Piat, επισκόπου της πόλης, θα πάει στο μνημείο αφιερωμένο στην Παναγία, Βασίλισσα της ειρήνης. Αυτό το μνημείο εγκαινιάστηκε το 1940 ως ευχαριστία για την προστασία της Χώρας στη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, το μνημείο θα είναι επίσης ο τόπος όπου ο Πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει το πρωί τη Θεία Λειτουργία.

Συνάντηση με τους Επισκόπους και τις πολιτικές Αρχές
Στη συνέχεια ο Πάπας θα γευματίσει στην Επισκοπή του Port Louis με πέντε Επισκόπους της Συνόδου της Ιεραρχίας Ινδικού Ωκεανού που ενώνει τους Αρχιερείς του Μαυρίκιος, Seychelles, Réunion e Comore, οι οποίοι μετά θα πάνε στο Προσκύνημα που είναι αφιερωμένο στον ιεραπόστολο πατέρα Laval.
Το απόγευμα θα γίνει η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο του νησιού, με τη συνάντηση του Αρχηγού του Κράτους Barlen Vyapoory και στη συνέχεια με τον Πρωθυπουργό και θα απευθύνει την ομιλία του στις πολιτικές αρχές, στην πολιτεία και στο διπλωματικό σώμα.

Τις βραδινές ώρες θα επιστρέψει στη Μαδαγασκάρη.
Στις 18,00 ώρα Ελλάδος προβλέπεται η επιστροφή με το αεροπλάνο στην Antananarivo, Πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος θα διανυκτερεύσει εν αναμονή της επιστροφής στο Βατικανό που προβλέπεται για τις 10 Σεπτεμβρίου.


 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου