«Το να κατηγορούμε τον εαυτό μας αποτελεί μέρος της χριστιανικής σοφίας»|

«Το να κατηγορούμε τον εαυτό μας αποτελεί μέρος της χριστιανικής σοφίας»

Ο Πάπας Φραγκίσκος επικέντρωσε τη σημερινή πρωινή θεία λειτουργία στον Οίκο Santa Marta, στη συγχώρεση. Εμπνευσμένος από το Βιβλίο του Προφήτη Δανιήλ, ο Ποντίφικας είπε ότι «το να κατηγορούμε τον εαυτό μας αποτελεί μέρος της χριστιανικής σοφίας. Όχι το να κατηγορούμε τους άλλους, όχι… Τον εαυτό μας. Αμάρτησα. Και όταν πλησιάζουμε στο μυστήριο της εξομολόγησης να έχουμε αυτό στο νου μας: Ο Θεός που είναι μεγάλος μας έχει δώσει τόσα πολλά και δυστυχώς, εγώ αμάρτησα, πρόσβαλλα τον Κύριο και ζητώ τη σωτηρία».

Οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τις αμαρτίες μας και να λέμε την αλήθεια στον Κύριο χωρίς ντροπή: «Έκανα αυτό, Κύριε. Αμάρτησα ενώπιών Σου». Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήγησε ότι ο Κύριος μας αγαπά άνευ όρων και ότι είναι ευσπλαχνικός «εφόσον εμείς συγχωρούμε τους άλλους», επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν είναι εύκολο, επειδή η μνησικακία φωλιάζει μέσα στην καρδιά μας και πάντα υπάρχει εκείνη η πικρία». Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί και να μην πιστεύουμε στον διάβολο και στο μίσος γιατί κάνουν τον πιστό αιχμάλωτο.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου